На 14-15 юни 2018 год. в град Плевен се състоя XIII национален турнир по боче, организиран от Спешъл Олимпикс България и Община Плевен. Участници в спортното мероприятие бяха състезатели от София, Благоевград, Сливен, Бургас, Добрич, Плевен и др. Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Бургас завоюваха общо пет сребърни медала в различните дивизии и спечелиха вицешампионската титла в класирането. Въпреки че част от бургаските спортисти бяха дебютанти в състезанието, те се представиха блестящо и при изключителна конкуренция спечелиха среброто. Отборът бе воден от ръководителите Марияна Георгиева, старши ресурсен учител и треньор по боче и Светла Тодорова, логопед в училището. Бургаският отбор бе представен от учениците Радослав Керемидчиев, Димитър Митрев, Венцислав Иванов, Таня Вълчева и Хатче Халил.

„Боче” е игра с богата история, създадена в Италия. Разпространена е в Европа от римските воини и наподобява кърлинг. Играе се с керамични топки. Отборите са два, с по четири топки с различен цвят, а целта е една малка топка, наречена „палина”. До нея останалите боче топки трябва да стигнат на най-близко разстояние. За играта се изисква концентрация, но не е необходимо физическо натоварване.

СУ „Св. св. Кирил и Методий” е първото и единствено до момента бургаско училище, което разполага със свой отбор по боче, а отскоро и със свое игрище по боче.

Освен големия успех на турнира в град Плевен, гордост са и участията на училищните отбори по футбол и народна топка. Спортистите от училището спечелиха всички златни медали в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс в град Бургас, ръководени от треньора – старши ресурсен учител Марияна Георгиева. Със същия треньор е и изключително силното представяне на атлети от училището в Националните ученически игри в град Стара Загора, организирани от Българска параолимпийска асоциация. Бургаските състезатели се представиха достойно и спечелиха общо осем медала в различните спортни дисциплини.

Всички тези дейности и спортни успехи са осъществени с подкрепата на училищното ръководство.