Каква ще бъде съдбата на малкия Наско след зверския побой над майка му в Айтос? Социалните уверяват, че е добре, играе и рисува

img

Двегодишното детенце на Ивета и Теньо – Наско, е добре, не е видимо стресирано, играе, рисува и се чувства комфортно. Това заяви пред БургасИНФО Пенка Добрева – директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Айтос. Служителите са се задействали веднага след зверския побой над Ивета, за да осигурят максимално добра среда за малкото момченце. „Взели сме всички необходими мерки. Проучваме капацитета на роднините, за да изберем най-добрият от тях. Днес лично аз посетих детето, играхме, веднага дойде при мен, черпи ме с бонбони. Той е видимо добре гледано дете.“, каза още Добрева. Според нея до фаталната нощ е нямало подаден сигнал нито в полиция, нито прокуратура, за да се налага социалните да се намесят в живота на Ивета, Теньо и техния син.

„Поръчали сме екип психолози, които да дойдат утре тук и ще работят както с детето, така и с други близки на младата жена и мъжа.“, допълни Добрева.

Енчо Бакалов - кмет на село Лясково, където живее бабата на буйния Теньо – Димитринка, каза, че младите родители и детето често ходели на гости. Местните жители също са ставали свидетели на агресивното поведение на мъжа към Ивета. „Веднъж я гонеше по улицата, крещеше и имаше камък в ръката му. Обадих се на полицията, дойдоха веднага. Това беше преди година и половина“, каза Бакалов.

Ивета също има близки, които обаче са в София.

Теньо в момента е задържан за 72 часа. Той е обвинен за това, че на 16.06.2018 г. около 19:30-20:00 часа, в дом находящ в Айтос нанесъл множество удари в областта на главата на жена, следствие на които на 17.06.2018 г. около 20:30 часа, тя е починала.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Теньо.

Тема в развитие: 19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав