Момче намери лютив спрей в класната стая и го изпробва срещу друго. Резултатът – очите на напръскания тийнейджър се възпалили.

Инцидентът е станал преди дни в столичното 35 СОУ "Добри Войников". Спреят бил внесен от ученичка в училището.

Малко след инцидента пострадалото момче било изпратено вкъщи, където го прегледал лекар и му назначил лекарства. Възпалението отшумява в следващите дни.

"Лютивият спрей струва 8 лева и е общодостъпно средство, но в училищния правилник пише, че не се носят опасни предмети", обясни г-жа Истаткова – юрист и майка на пострадалото момче Антон пред Bulgaria ON AIR. Антон пък допълни, че в училище има охрана, но тя не проверява дали се носят опасни предмети.

"Убедена съм, че родителите на седмокласничката, чийто е спреят, знаят и са я снабдили с него. Ако е преживявала нападения, те са били извън училище", каза още майката.

Темата коментира психологът Христо Монов: "Обществото ни е болно, защото трябваше да намерим решение на проблема за тези 20 години".

Специалистът посъветва родителите, които се оказват в подобна ситуация, да потърсят първо професионална помощ.

"Глупавата администрация решава проблемите като премахва хората, които могат да дадат професионален съвет и да помогнат", каза още той.