Ужасена съм!

Потресена съм!

Нямам думи, с които да изразя погнусата си.

Зная, че мнозина ще ме обвинят, че съм назадничава и не приемам новия морал, новото време, новите ценности, но за какви ценности става дума, когато това, което видях, минава представите ми не за нормално, а и за патологично ненормално, пише читателката ни Анита Костова.

Стоях на пейка в парка и се наслаждавах на уханието на липите. Срещу мен на десетина метра седнаха четири момиченца. Полудеца, полужени - някъде 12-13 годишни. Облеклото им беше повече от скандално. Впити бюстиета, голи коремчета, изрязани къси панталонки. Даже си имаха и татуровки, а едното обеца на пъпа.

Хлапетата бърбореха весело и чакаха да мине мъж. Без значение млад, или стар, просто мъж. В мига, в който се появяваше жертвата им, те внезапно започваха да се опипват една друга и да стенат така изкусително, че чак по*но актриси биха изпитали професионална завист. Виеха като разгонени котки, ахкаха и охкаха. Мъжете се стряскаха, някои бързо отминаваха, други се спираха, гледаха ги невярващо, трети започваха притеснено да си оправят панталоните, а четвърти просто застиваха и не знаеха как да реагират. Какво зяпаш бе, разкарай се, викаха им Лолитките и се заливаха в луд смях. До следващата жертва. Стоновете и охкането пак започваха, а мъжете буквално оставаха като в небрано лозе.

С една друга жена се приближихме до девойчетата и попитахме нормално ли е това, което правят, а те ни нарекоха дъртачки, които им завиждат, че мъжете ги харесвали. Аз съм на 48 години, не се имам за дъртачка и такова поведение в живота си не бях виждала!

Хубави, добре гледани деца, българчета с поведение на улични котки. Днес стенат и вият, а утре?

Зададох си два въпроса. Напоследък има доста изнасилвания. Наистина ли само мъжете имат вина за тях? Не ме разбирайте грешно, не оправдавам нито едно посегателство върху личността, но при тази ситуация поведението на новопръкналите се моми не е ли от типа "Ела, Вълчо, изяж ме!"? В природата, когато една самка се разгони, мъжкарите чак се сбиват кой да я избави от страданията...

Вторият е - в какви семейства живеят тези момичета? Родителите им слепи ли са, глухи ли са? Не виждат ли как се обличат, защо са им разрешили да се татуират на 12 години и да си слага пиърсинги? Такова решение би могъл да вземе само пълнолетен човек, а не дете.

През ден четем зов за помощ - избягала Изабела, търси се Стела, някой да е виждал Мариела?

Ами къде сте, драги родители, когато пред очите ви Изабела, Стела и Мариела се превръщат в нагли малки проститутки, когато излизат полуголи от къщи, когато се прибират в малките часове, вонящи на трева и алкохол? Спите ли, дремете ли, не ги виждате ли, не си говорите ли?

И в този ред на мисли се питам каква е ролята на телевизията? Да възпитава, или да поощрява наглостта и разврата? Миналата седмица Гала покани в студиото си 14 - годишната щерка на Орхан Мурад Сузанита и семейството й. Малката е известна с опитите си да пее, с разголените си форми и непукисткото си поведение. "Кажи ми сега, мило дете, откога пушиш", попита внимателно Гала, сякаш на посещение при нея се е отбила някаква звезда от световна величина. "Ми...пуша малко, сутрин с кафето една, като хапна пак, три, четири на ден максимум." - отговори девойчето, което отдавна не е девойче, а само по възраст.

Ами училището върви ли, продължи водищата. "А, не ми се учи много, имам си други приоритети" - нацупи устнички Сузанита. Стигна се и до темата за сек*а. Младата издънка на Орхан Мурад обяви, че отдавна го прави, но била казала на родителите си. "А защо се снимаш с голо ду*е?" продължи Гала. "Защото ми е хубаво и ме кефи", отговори дръзко момичето.

Питам се защо Гала реши да кани малката госпожица и то в най-гледаното време, когато пред телевизора има деца?

Какво искаше да ни покаже с интервюто с нарисуваната госпожичка? Можеш ли да каниш непълнолетна, нищо, че е с баща си и майка си? Можеш ли да развяваш нейните пошли ценности пред цял народ?

Питам и също има ли тази девойка разрешение от Инспекцята по труда разрешение да работи, да снима клипове, да пее нощем в чалготеки, когато по закон на нейната възраст това е забранено и става само при изключителни случаи? Къде е Агенцията за закрила на детето и куп още НПО-та, та малката лолитка се чекне пред камери и проповядва разврат пред подрастващите в цяла България и те се избиват да й подражават? Като на Гери-Никол, когато също беше непълнолетна.

И най-важното - кой й дава и ефирно време? СЕМ къде е?

Настоявам всички майки да се обединят срещу тази пошлост, а в ефира да спре да се показва пошлостта, дори и с възпитателна цел.

Ние искаме да отглеждаме нормални деца, а не малки проститутки, пише възмутената бургазлийка.

А ние сме съгласни.

Институциите спят, родителите са вдигнали ръце, а децата ни се превръщат в малки блудници.

Някой трябва да спре това!

Завинаги!