Вчера бе свирен първи съдийски сигнал за старт на гонките в Балчишкия залив.
В тях се включиха 44 състезателя от България и Румъния, като 2 от заявените яхти в клас С не взеха участие в надпреварата. Денят започна с техническа конференция в зала на хотел “ Мистрал “ – Балчик, на която беше представена програмата на международната регата „Посейдон“ – Балчик.
Поради недоразумения в класовата подредба , се наложи спешна корекция, при което се показа една бърза реакция от страна на организаторите. Така в 12 часа , бе свирен първият съдийски сигнал за класове A и B и в 12:11 за клас C. Първата проведена гонка за всички класове , бе иншорна. Втората по програма стартира в 13 : 28 часа за класовете A и B , и в 13 : 44 часа за клас С – Costal race.



След двете успешно реализирали се гонки във временното класиране за класовете ORC A – B поведоха яхта Incognito от Румъния , със шкипер Bogdan Ion, следвани от Hope от Румъния и LZ Yachting 1991 от България. Във класирането за клас IRC1 – водят Petra от България със шкипер – Никола Дуков, следвани от LZ Yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и Dara – със шкипер Александър Георгиев , също от България …. В клас IRC-2 , първи от България са яхта Nord със шкипер Георги Калоянов , следвани от Калина – със шкипер Божидар Каракашев и Акшаена на трето място със шкипер Румен Блажев. Във временното класиране на клас ORC-C , поведоха яхта Jackpot от Румъния , следвани от Калина – България и Pelican racing от Румъния.

Програма за неделя

17 юни, неделя

11.55 – гонки пред Ефорие норт. Никакъв предупредителен сигнал няма да
бъде даван след 15.00 ч.


17.00 – BBQ парти

19.00 – Награждаване и закриване