Външно ще съдейства на семейството на починалото в турски аквапарк българче

img

От Външно министерство помолиха семейството на починалото в турски аквапарк българско дете да предостави документите, с които разполага. Искането е по указание на външния министър Екатерина Захариева, съобщиха от МВнР.

Припомняме, на 7 юни в аквапарк в турския курорт Дидим 7-годишната дъщеря на наш тенор се спуска по пързалката. След нея тръгва друго дете, което я удря в корема. От удара далакът на българското момиче е разкъсан. Въпреки усилията на лекарите, детето почива. 
Докато съобщават на семейството шокиращата новина, им предлагат да подпишат на турски език документи с уверението, че това са само формалности. По-късно опечалените родители разбират, че са подписали, че нямат претенции към хотела, където се е разиграла трагедията.

От МВнР информират, че документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул. Указанията са с тях да се запознае консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов отива с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г. Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

От Генералното консулство ще поискат от Прокуратурата на Република Турция информация за разследването.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018