Двама лекари са били сред пътниците от отменения вчера полет на „Райън еър” от италианския град Бергамо за Бургас. Припомняме, че вчера, бургазлии и летовници за Слънчев бряг, прекараха часове на летището в опит да разберат какво се случва.

„Проучваме какви са възможностите за обезщетение и смятаме да си търсим правата в съда. Никой не ни обясни защо полетът е отменен. Резервирахме билетите преди 5 месеца. Вчера сутринта получихме SMS в 9:00ч., че полетът е отменен без каквито и да било обяснения и без възможност за каквато и да е връзка с авиокомпанията”, коментира за БургасИНФО д-р Светослав Тодоров, който е специализант по неврохиругия в УМБАЛ Бургас. Той и неговият колега Александър Серафимов, който е анестезиолог в друго лечебно заведение, днес трябваше да бъдат на работа, но вместо това се наложи смените им да бъдат поети от техни колеги.

Краят на отпуската за двамата лекари се оказва повече от неприятен и съпроводен с часове чакане и допълнителен път.

„Вчера отидохме на летището в Бергамо, където ни предложиха следните опции – полет на следващия ден на друга компания, като ние трябваше да си заплатим хотела и билетите или да отидем до Пиза на собствени разноски и на следващия ден да хванем полет до София на „Райън еър”, откъдето да се приберем отново на собствени разноски. Избрахме втория вариант, защото авиокомпанията поема хотела и самолетните билети, но за жалост транспортът до Пиза и от София до Бургас е за наша сметка. Затова се надяваме на обезщетение”, заявява д-р Тодоров.

По думите на лекаря проблемът не е само в закъснението, но и във факта, че пътниците не са били информирани за причините за отмяна на полета.