Поход на семейството премина по централната улица „Александровска“ в Бургас. Мъже и жени, пременени като булки и младоженци, се събраха на площад „Тройката“ и дефилираха с усмивка до площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Община Бургас. Това е техният начин, за да покажат по традиция мнението си, че истинското семейство се състои от мъж и жена. Демонстрацията им се провежда в деня, когато в София протича гей парада.

„Стига с джендър идеологията“, „Семейството се състои от мъж и жена“ - това бяха част от плакатите, които носеха хората. Възрастните бургазлии, които седяха на пейките край Общината, аплодираха изказванията им.

„Тук сме, за да покажем, че семейството е между мъж и жена, както и така да възпитаваме децата си. Женена съм от 13 години, имаме момиченце. Аз знам как са живяли нашите праотци – като мъж и жена, а днес това джендър поведение – за нас не е нормално“, каза Галина, която участваше в похода.

Организаторите призоваха народните представители с призив да работят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена. „Слушайте гласът народа, а не на едно малцинство“, подчертаха те.