В Центъра за административно обслужване към Община Поморие бяха изтеглени победителите в поощрителната кампания за съвестни данъкоплатци, подета по инициатива на кмета Иван Алексиев. Притежателите на телевизор, лаптоп и смартфон станаха ясни чрез жребий в присъствието на нотариус.

Две от наградите вече са при своите собственици. Директорът на дирекция „Приходи, местни данъци и такси“ Щеляна Неделчева връчи преносимия компютър (HP 250 G6 Intel i3-6006U/4Gb DDR4 2133Mhz /15.6″ HD/ no OS) на Аурел Раду от Поморие, а 81-годишната Желяза Коева от Гълъбец се сдоби с чисто нов 49-инчов телевизор (Philips 49″ Ultra HD, DVB-T2/C/S, Android TV). Жената с вълнение сподели, че заедно със своите внуци ще прекара много приятни мигове пред екрана.

Наградите се връчват лично на спечелилите или на упълномощени от тях лица, след представяне на лична карта и чрез съставяне на приемо-предавателен протокол. Очаква се и последният печеливш Антон Венков.

От дирекция „Приходи, местни данъци и такси” напомнят, че краят на месец юни е и крайният срок за плащане на първата вноска от местните данъци и такси за 2018 година.

За удобство на своите граждани Община Поморие работи с различни начини за плащане, сред които онлайн услуги, осигуряващи лесен и бърз достъп, без начисляване на допълнителни такси.