Едно 18-годишно момче от Айтос трогна хората с жест към възрастна жена на пътя, като я прокара през пешеходна пътека, за да стигне до дома си. Жената едва е вървяла и ученикът Стефан Филипов й се е притекъл на помощ, за да стигне до къщата си, която се намира на отсрещната страна на улицата. Подобен жест във време, когато агресията по пътищата е огромна, а скандалите за разправи между тийнейджъри са всекидневни, е наистина за похвала. А и сред постоянните новини за абсурдни ситуации, примерите за добрини стават все по-голяма рядкост, но случаят със Стефан показва, че то все още е живо и младите хора не са само последователи на пошли идоли.

„Всеки ден ни заливат с лоши новини!! Но сега виждам, че и за добрите такива-отново злобни коментари!! Браво на младежът-не забравяйте -всеки остарява-и за старите хора това е огромен жест!!“, кометира жител на Айтос.

Момчето е ученик в НУМСИ „Панчо Владигеров“ в Бургас, известна като Музикалното училище. „Това се случи пред ресторант „ Happy Garden” в Айтос. Много често съм там и съм виждал, че възрастната жена не е в състояние да пресича особено бързо. По тази улица минават много коли, като не само, че има трафик, но и шофьорите карат като луди и съм бил свидетел как женичката стои много време, за да спре някоя кола, за да може да пресече и да се прибере в близката къща.“, каза Стефан пред БургасИНФО.

Въпреки добрата си постъпка, на него не му бяха спестени и негативни коментари, като това, че доброто не се обявява.

Е, ние пък го поздравяваме за добрия пример, дано повече млади, а и по-възрастни хора са като него на пътя.