„Нямам никакъв спомен, губят ми се дни и часове. Споменът ми е вече в болницата“, това каза едва-едва в залата на Окръжния съд в Бургас стрелецът от Свети Влас Кирил Атанасов. В момента тече съдебното заседание, на което трябва да бъде определена мярката му за неотклонение. Припомняме, че на 8-ми май той стреля с газов пистолет по бившата си приятелка Лили в супермаркет в Свети Влас.

Прокурор Червеняков настоя днес той да остане под стража, тъй като има обосовано предположение, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Боеприпасите за газовия пистолет могат да доведат до смърт, ако са изстреляни от по-малко от метър. Цевта а пистолета е била очти до главата на пострадалата, след което е последвал изстрел. Това показвало намеренията на Кирил, че са предумишлени, като се имат предвид и заканите преди това.

Адвокат Стоян Иванов пък посочи, че в полза на Кирил е това, че има трудов договор, настоящ адрес, както и че е реабилитиран. „Считам, че е налице ниска степен на обществена опасност. Събраните доказателства не сочат за данни за извършено престъпление.“, добави той. Използваните боеприпаси ямали за цел да убиват, а да предизвикат временна уплаха и безпокойство. Той посочи, че въпреки, че обвиняемият се е опитал да се самоубие, е предизвикал само временна травма на мозъка. Защитата отново направи паралел с делото за стрелбата срещу Ахмед Доган и че Върховният касационен съд тогава е приел, че при изстрел от 10 сантиметра с газов пистолет не може да има смърт. „Мярката задържане под стража не е съобразена с моментното му състояние.“, каза той. Адвокат Иванов поиска домашен арест, който Кирил да изтърпява на адрес в Несебър или да бъде пуснат под парична гаранция. Той работел на бетоновия възел в морския град.

Съдът ще се произнесе в 16 часа. През това време Кирил Атанасов седна в коридора на Съдебната палата и се хвана за главата. Адвокатът му Стоян Иванов твърди, че му е зле и отвори прозореца, за да влезе чист въздух.

Още - вижте във видеото: