37-годишният Йордан Илиев от Ямбол има нужда от подкрепа в дългогодишната борба, която води, за да проходи и да бъде пълноценен млад човек. Неговата съдба трогна слънчевата и упорита Ивелина Димитрова - момичето, което минава през хиляди трудности, за да постигне сходна с неговата мечта, след тежка катастрофа край Бургас преди 10 години.

Животът на Йордан се преобръща след фатален скок във водата. Запознайте се с неговата съдба и ако ви трогне – помогнете:

"Казвам се Йордан Илиев Илиев и съм от град Ямбол. На 37 години съм. Всичко започна в далечната 1997 година, когато бях на 16 години. Решихме да се окъпем с приятели на изкуствените езера край Ямбол. Ударих главата си в дъното. Резултатът беше страшен - 3-и и 4-и прешлен на гръбнака ми се разместиха. След секунда вече не можех да помръдна. Лекуваха ме 50 дни във ВМА София, но не ме оперираха – сложиха ми само шийна яка. Диагнозата ми е Квадриплегия.

Това означава обездвижване на четирите крайника. Сетивна чувствителност има, но няма двигателна. Носих я почти три месеца. Ефект, разбира се, нямаше. До 50 ден само рехабилитация. Яката продължаваше да бъде на мен. След този престой в болницата получих препоръка за незабавно посещение на Павел баня. Отидохме там за период от 60 дни. Започнахме с масажи, рехабилитация, подводна гимнастика и електро-стимулация. Последната седмица започнаха да ме изправят на една дъска за вертикализация и преди да си замина оттам ми свалиха и шийната яка, носена близо три месеца.

Прибрах се в Ямбол, намерихме рехабилитатор и той идваше у нас всеки ден в продължение на шест месеца. Успях да си направя две апликации на стволови клетки и операция на трети и четвърти шиен прешлен, която беше извършена на 17.07.2012г. във ВМА-София.

Към днешна дата мога да се заседявам по 20-30 минути, леко раздвижих пръст на лявата си ръка, започнах да се храня сам, благодарение на специална ортеза. Също така вече мога, да дърпам с въже 5л туба пълна с вода.Започнах да движа и двата крака, като левия малко повече. Но голямата цел пред мен е един ден да проходя отново. Засега докторите ми препоръчват качествената рехабилитация и да не спирам да вярвам, че мечтата ми ще стане реалност.

Ще Ви помоля, да продължавате, да ме подкрепяте, като изпращате смс-си с текст DMS YORDAN на номер 17777 Също така може и чрез PayPal iordan21@abv.bg

Ще ви бъда задължен за всяко левче постъпило в банковата ми сметка. Аз вярвам,че мога един ден да се раздвижа. Повярвайте и вие в мен! Бъдете здрави!".

Банкова сметка за набиране на средства за лечение!

BG93 UNCR 7000 1501 0182 03 BGN

Уникредит Булбанк Бизнес център Ямбол

SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF

Йордан Илиев Илиев

Всеки, който желае да помогне на Данчо, може да го направи и чрез благотворителната група във Facebook , където ще се провеждат търгове в полза на Йордан, като всички средства ще постъпват в дарителската сметка за лечение на мъжът. https://www.facebook.com/groups/784929064872596