Камено поправя огромен пропуск от десетилетията социализъм: Издига паметник на Васил Левски, защото сега няма монумент на най-големите герои

img
Тази малка паметна плоча е мястото, където сега жителите на Камено почитат героите, загинали за свободата на България

В Камено ще бъде издигнат паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Идеята е на кмета Жельо Вардунски, която той днес представи пред общинските съветници. Кметът прикани представителите на различните групи в местния парламент да направят предложения за мястото, където да бъде разположен паметника, както и за начина, по който да изглежда. Това ще стане на следващата сесия на Общинския съвет.

„Васил Левски е наш голям национален герой. Тук имаме какви ли не паметници, но нямаме паметник на Левски, нямаме на загиналите за Освобождението. Имаме всякакви паметници, например и такъв, на който е посочено, че тук създадена организацията младежите на РМС. Има всякакви абсурди, но най-големите национални герои ги няма“, каза кметът Жельо Вардунски.

Идеята му е да се състои дебат по темата. „Искам да има време от един месец, за да видим и мнението на съветниците. Нека предложението дойде от хората.“, каза той.

Кметът посочи, че ще бъде инициирана дарителска кампания, а средствата, които не достигнат, ще бъдат отделени от общинския бюджет.

В момента жителите на Камено полагат цветя на една малка паметна плоча, намираща се в лявата част на фасадата на Общината.

В центъра на Камено, в парка, например, пък има паметник, който пък носи информацията, че на това място се е изградила организация на БРСДП (тесни социалисти).

На днешната сесия на Общинския съвет беше взето и решение за изграждане на паметник за воините, загинали за свободата и независимостта на България, в село Винарско.

Това е един от паметниците в центъра на Камено - отбелязва изграждането на структура на БРСДП (тесни социалисти)

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Dimitrova
    2018-04-01 11:28:05

    BRAVO NA KAMENO !!!!!!!!!!

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас