Помощник- възпитателката в група „Мики Маус“ в детска градина „Брезичка“ в Бургас – Ваня Стоянова, също подаде молбата си за напускане, съобщи директорът на детското заведение Събка Недева. В момента там се провежда извънреден Педагогически съвет във връзка със скандалния запис, на който се вижда как учителката на 4-годишните деца Милена Иванова удря и крещи на децата. В някои от кадрите се вижда и другата учителка Светла Петрова. Директорът Събка Недева напусна току-що Педагогическия съвет, тъй като тръгна на спешна среща в Община Бургас, където е извикана от кмета Димитър Николов.

Учителката Милена Иванова, която е основна фигура в кадрите, не се е явила на Педагогическия съвет, телефонът й вече е изключен. Другият педагог Светла Петрова е вдигнала кръвно от притеснение и излиза в болнични, каза директорът.

На съвещанието е било взето решение да бъдат монтирани камери в детската градина. Все още не е открито устройството, чрез което са записани скандалните кадри.
В часа, когато започваше Педагогическия съвет, пред сградата се появи млад мъж. "Искам да видя учителката Милена Иванова като влиза и да й кажа какво е отношението ми. Имах дъщеря в нейната група и знам, че това, което е записано, не е прецедент", каза възмутен младият татко.
Довечера в 17,30 часа в ДГ "Брезичка" ще има родителска среща.