Втора оставка след скандала в ДГ „Брезичка“ в Бургас: Пом.- възпитателката Ваня Стоянова напуска, учителката Светла Петрова вдигна кръвно

img
Директорът Събка Недева тръгна спешно към Община Бургас по случая със скандалния запис, все още устройството не е открито

Спешно монтират камери в детското заведение, реши току-що Педадогическият съвет

Помощник- възпитателката в група „Мики Маус“ в детска градина „Брезичка“ в Бургас – Ваня Стоянова, също подаде молбата си за напускане, съобщи директорът на детското заведение Събка Недева. В момента там се провежда извънреден Педагогически съвет във връзка със скандалния запис, на който се вижда как учителката на 4-годишните деца Милена Иванова удря и крещи на децата. В някои от кадрите се вижда и другата учителка Светла Петрова. Директорът Събка Недева напусна току-що Педагогическия съвет, тъй като тръгна на спешна среща в Община Бургас, където е извикана от кмета Димитър Николов.

Учителката Милена Иванова, която е основна фигура в кадрите, не се е явила на Педагогическия съвет, телефонът й вече е изключен. Другият педагог Светла Петрова е вдигнала кръвно от притеснение и излиза в болнични, каза директорът.

На съвещанието е било взето решение да бъдат монтирани камери в детската градина. Все още не е открито устройството, чрез което са записани скандалните кадри.
В часа, когато започваше Педагогическия съвет, пред сградата се появи млад мъж. "Искам да видя учителката Милена Иванова като влиза и да й кажа какво е отношението ми. Имах дъщеря в нейната група и знам, че това, което е записано, не е прецедент", каза възмутен младият татко.
Довечера в 17,30 часа в ДГ "Брезичка" ще има родителска среща.

7 коментара

Тема в развитие: Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

7 Коментара

 •  
  ТАТЯНА
  2018-02-07 11:59:37

  ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СА ПОДЛОЖЕНИ НА СТРЕС И ТОРМОЗ ОТ СТРАНА НА ДИРЕКТОРКИТЕ. НА ДИРЕКТОРКИТЕ СЕ ДАДОХА МНОГО ПРАВА,БЕЗ ДА ИМ СЕ УПРАЖНЯВА КОНТРОЛ .ТЯХНАТА ЗАПЛАТА СЕ УПРЕДЕЛЯ ОТ БРОЯ НА ДЕЦАТА ,ЗАТОВА В ГРУПИТЕ ИМА ПО 37 ДЕЦА.ГРАДИНИТЕ СТАНАХА ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ НА ДИРЕКРОРКИТЕ ,ЦЕЛИЯ КОЛЕКТИВ СА ПОДЛОЖЕНИ НА ТОРМОЗ. УЧИТЕЛКИТЕ СЪБИРАТ ПАРИ ЗА СНМКИ ,КАЛЕНДАРИ ,ТЕАТРИ ОБУЧАВАТ ,ПОДГОТВЯТ ТЪРЖЕСТВА,ДИРЕКТОРКИТЕ САМО ПРИБИРАТ КОМИСИОНИТЕ ВЪВ СВОЯ ДЖОБ.А ЗА ПОМОЩНИЯ ЕРСОНАЛ КАКВО ДА КАЖА КОГАТО ОТСЪСТВА УЧИТЕЛКА , ДИРЕКТОРКАТА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ГРУПА ,ТЯ ИЗПРАЩА ЛЕЛЯТА. ТЯ СЕРВИРА ,МИЕ И ПОЕМА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕЦАТА.САМО УЧИТЕЛИТЕ СЕ ОПЛЮВАТ НА ВСЯКЪДЕ , А ДИРЕКТОРИТЕ НЕ ?ОБЩЕСТВЕНОСТТА НЕ ЗНАЕ КОЛКО КОРУМПИРАНИ СА ДИТЕКТОРКИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ .КРАДЪТ ОТ РЕМОНТИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ,ОБЛЕКЛО КОЕТО СЕ ПОЛАГА НА КОЛЕКТИВА ,СРЕДСТВА ,КОЙТО СЕ ОТПУСКАТ ОТ ИГРАГКИ ,ОЩЕ И ОЩЕ ...И ТЕ ОСТАВАТ БЕЗ НАКАЗАНИ ?ВЕЧНИ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ОТ 20,30 ГОДИНИ , ТЕРОР И ОБИДИ СЕ СИПЯТ ПО ПОДЧИНЕНИТЕ.ЩЕ СЕ ПОСТАВЯТ КАМЕРИ , А ЗОЩО НЯМА КАМЕРИ ДА СЕ НАБЛЮДАВАТ ДИРЕКТОРКИТЕ КАК СИ УПЛАТНЯВАТ РАБОТНОТО ВРЕМЕ .ЦЯЛ ДЕН НА ФЕЙСА ,ПРЕД КАЗАНИТЕ ДА ПУШАТ , ПРИЕМАТ СИ ГОСТИ И ТАВА Е ТЯХНОТО ЕЖЕДНЕВИЕ .А УЧИТЕЛИ ТЕ РОБИ НА ТРУДА ?КАК СЕ ИЗНУДВАТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА СПОНСТВОРСТВО , КОЛКО ПАРИ СЕ ИСКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДЕТЕ ВГРАДИНТА ?ТОВА СЕ ЗНАЕ САМО ОТ КОЛЕКТИВА ,НО НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА КАЖА ,ЗАЩОТО ХЛЯБА И НОЖА Е В ТЯХ . А СИ КАЗАЛ НЕЩО ТИ ПОКАЗВАТ ВРАТАТА .ТАКА ,ЧЕ НЕ НАПАДАИТЕ САМО ИЧИТЕЛИТЕ ,ВИНОВНИ И СА ДИРЕКТОРКИТЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ,УЧИТЕЛКАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА УПРАЖНЯВА ТОЗИ МЕТОД ,ТОЙ Е ПОРОДЕН ОТ СТРЕСА НА УЧИТЕЛКАТА ,КОЙТО Е УПРАЖНИЛА ДИРЕКТОРКАТА.С ТЕЗИ ДИЛИГИГАНИ БЮДЖЕТИ СЕ РАЗВЪРЗАХА РУЦЕТЕ НА ДИРЕКТОРКИТЕ И ТЕ СИ ПРАВЯТ СЪС ОТПУСНАТИТЕ СРЕДСТВА ОТ ОБЩИНАТА КАКВОТО ИСКАТ.ДИРЕТОРКАТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА БРАЗИЧКА КАЗВА ТЯ ОБЛАГОРОДИЛА ГРАДИНАТА. ТОВА НЕ Е ВЯРНО ОБЩИНАТА РЕМОНТИРА ВСИЧКИ ГРАДИНИ И ВСИЧКИ СРЕДСТВА СА ОБЩИНСКИ ,НЕ ГИ Е ДАЛА ТЯ ,ЛИЧНИ СРЕДСТВА, А НЕ КАЗВА КОЛКО ПАРИ Е ВЗЕЛА ЗА СЕБЕ СИ ОТ ТЕЗИ РЕМОНТИ ?МОГА ОЩЕ МНОГО НЕЩА ДА КАЖА НО МИСМЯ ,ЧЕ ДОСТАТЪНО , САМО ,ВИ МОЛЯ НЕ ОБИЖДАИТЕ САМО УЧУТЕЛИТЕ ТЕ СА ВСЕУДАИНИ И СЕ ГРИЖАТ ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА. ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ И НА ДИРЕКТОРКАТА ,ТЯ ОТГОВАРЯ ЗА ЦЯЛОТО УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ !

 •  
  майка
  2018-02-03 16:51:44

  Не случайно казват, че 'рибата мирише от главата". За 10 години г-жа Ананиева не допринесе с нищо за образованието в Бургас. Агресия в детските градини, агресия в училищата, агресия в писателската общност. Какво става? Въпросът е глобален. На Бургас е нужен деен, знаещ и можещ и отговорен зам. кмет по образованието. Г-жа Ананиева е длъжна да поеме тази отговорност, а не да се крие под празни приказки - клишета. Ако имат морал и отговорност за бъдещето на Бургас - децата ни, г-жа Ананиева, г-жа Таралова и г-жа Недева незабавно да подадат оставки. И трите дами са еднакво виновни за случилото се в детска градина Брезичка. Има и други детски градини в Бургас, където се упражнява насилие. Необходими са бързи и адекватни действия от страна на г-н кмета Николов, защото в крайна сметка той ги е назначил и трите. Ние трябва да защитим децата си!

 •  
  димитрова
  2018-02-02 11:41:23

  Госпожа Недева ,да не се прави на вода не напита.Трябва и тя да бъде предадена на прокуратурата.Преди това беше директор на градина в Карнобат ,ограби градината и я запали за да заличи следите .Тогава никой , нищо не и на прави , защото те винаги са силни за деня.Съпругът и беше директор на горското стопанство в Карнобат и никой не можеше да ги пипне с пръст .Г-жа Недева не е никакъв педагог, тя знае само да вика , мисли , че хората са като овце от нейното село.Трябваше някой да заснеме нея как вика на хората от колектива , защо всички са със разклатени нерви от нея .Г-жа Недева да даде обяснение колко пари открадна при ремонтите на градината .Как не дава парите за облеклото,който се полагат на колектива , а ги задължава при нейни познати да си вземат дрехи.На помощния персонал никога не дала нужната сума .Хвърля им по една престилка и едни чехли и останалата сума в нейния джоб . Трябва и тези неща да излязат на светло.Целият колектив ,го знае това , но се страхуваха ,да го споделят .

 •  
  Морал
  2018-02-01 18:37:58

  Г-жа Събева като директор също да си ходи ама Таралова е зад нея.

 •  
  К
  2018-02-01 18:33:12

  Директорката първо трябва да си тръгне , след нея и възпитателките !!! И да не се прави г-жа Събева , че не знае за случая ! Тези крясъци се чуват и кънтят из цялата сграда , а да не говорим че срещу стаята на въпросната група е стаичката в която се плащат таксите за градината и в нея постоянно има една мила женица която да ни събира паричките за месечния тормоз над децата ни , и нима тя нищо не е чула ! Разбира се най вероятно точно тогава е оглушала !!!

 •  
  Nadya Mirkova
  2018-02-01 16:48:02

  Samo nekadbren vazpitatel ili detski ychitel moje da si pozvoli da ydari dete !!! Nali rabotata na edin vazpitatel se sastoi tochno v tova DA ZNAE KAK DA YSPOKOI EDNO DETE !!! NALI ZATOVA E YCHIL V YCHEBNOTO ZAVEDENIE !!! Nadya Mirkova

 •  
  Ваня
  2018-02-01 14:38:01

  Директорката, която е приближена на кмета да не се прави и да подава оставка!

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас