Директорът на ДГ „Брезичка“ Събка Недева: Постъпи оставката на учителката Милена Иванова, спешно свикваме Педагогически съвет (СНИМКА)

img

Директорът на ДГ „Брезичка“, в която са заснети скандалните кадри с раздавани шамари и крясъци към четири годишни деца – Събка Недева, е в шок от публикуваните кадри в публичното пространство. „Директор съм от 8 години, подобно нещо не съм виждала, никога не са били подавани и сигнали от родители“, каза тя пред журналисти тази сутрин.

Днес сутринта в детската градина е дошла майката на заснетата учителка Милена Иванова - Таня, която е подала молбата ѝ за напускане. Родители на деца от групата „Мики Маус“, в която е заснето видеото, настоявали и другата учителка – Светла Петрова, да бъде освободена. „На обяд спешно свикваме Педагогически съвет, за да видим какви мерки ще бъдат взети“, каза директорката.

Скандално видео взриви бургаските майки: Виже "методи на възпитание" в детска градина "Брезичка" - Бургас (ВИДЕО)

Не е ясно как са направени кадрите от клипа, предполага се, че камерата е била сложена в стаята на групата от външен човек. Самата детска градина не разполага с камери.

Какво каза другата учителка – Светла Петрова, възпитаваща децата от 2-ра група „Мики Маус“, очаквайте след малко!

Това е учителката Милена Иванова, която е заснета в скандалното видео

12 коментара

Тема в развитие: Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

12 Коментара

 •  
  Елена
  2018-03-02 20:04:29

  в ОДЗ „Брезичка“ защо се допусна деца да бъдат тормозени? -Защото вече бившият директор Събка Недева бе спусната подобно на парашутист от управляващата партия. Тя назначи т.нар. възпитателки, които не са помощен персонал, а са „квалифицирани“, защото са с дипломи за предучилищна педагогика. Наясно съм с всичко, защото участвах в конкурса за директор на ОДЗ „Брезичка“ преди около десетина години и тя постфактум ми съкрати бройката като логопед и психолог, а работех в градината 20 години. Не може човек, който не обича децата и е тотално материален, да направи нещо, което е чисто, светло и е в тяхна полза. Абсурдно е. Тя дори не може да си подбере персонала. Не искам да съм крайна, но това, което видях, ме потресе. 20 години работих в тази детска градина и обгрижвахме децата с огромна любов. Имахме четири групи с дечица с множество увреждания. Недева не разбира диагнозите на децата с увреждания, а те трябва да се обучават на индивидуални образователни програми, които директорът разписва. Тя обаче не може да прочете една диагноза, защото е неквалифицирана. Тогава подадох сигнал до Община Бургас и ми отговориха, че ОДЗ „Брезичка“ не е специализирана, а е масова градина. След 7-8 години се видя резултатът от нейната тотална липса на компетентност. Ако тя бе компетентна и изпълняваше своите функции като директор, би било абсурдно да допусне този тормоз. От системата трябва тотално да се махнат или да не се допускат хора, които злоупотребяват с живота и здравето на децата ни.

 •  
  Манолия
  2018-02-03 09:40:19

  Коя нормална жена ще стане възпитателка!? Сбъркано детство или психосоматика?Наричат себе си Учителки,ама много са далеч от тази професия.Само връзки на Директорите са тези емоционално ограбени жени.

 •  
  Цвете
  2018-02-02 15:05:42

  Като ви гледам какви "майки" сте,преставям си какви са дъщерите ви или синчетата - пропаднали копеленца,отрочета на прости и комплексирани тротоарки,заченали най-накрая успешно след няколко неуспешни сексуални контакти от различни мъже.

 •  
  Ани
  2018-02-01 19:22:01

  А оставката на директорката къде е????

 •  
  tuk
  2018-02-01 17:32:45

  тая русата има конски зъби

 •  
  Станислава
  2018-02-01 17:29:18

  Много добре знаят всички какво се случва в тази, а и не само, детска градина. Както се вижда на клипа и лелката става свидетел на меко казано неадекватното поведение и отношения на "учителката" към децата! Всички са виновни, без значение дали са преки участници и затова всички трябва да бъдат незабавно уволнение!

 •  
  ТИХОМИРАВА
  2018-02-01 14:31:25

  Оставка и на директорката незабавно,заради това нехаберие, да не знае какво става във заведението. Това е инцидент това е ежедневие.

 •  
  Елена
  2018-02-01 14:28:33

  КОГА ВЪПРОСНАТА ДИРЕКТАРКА ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА?кМЕТА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА нЕДЕВА.дА НЕ МУ НАПОМНЯМЕ.

 •  
  ПЕЕВА
  2018-02-01 14:17:44

  КМЕТА ТРЯБВА ДА ПОЙСТА ОСТАВКАТА НА ДИРЕКТОРКАТА.

 •  
  ДИМИТРОВА
  2018-02-01 13:14:37

  Във всяка нормална държава първо си подава оставката директорката. Тя има най -голяма вина . Била изненадана,не тя трябва да иска оставки ,а на нея трябва да и се иска оставка.Или учителката е нейно протиже , кой знае колко пари е гушнала да я назначи /

 •  
  Бояна
  2018-02-01 12:10:17

  Първият уволнен за това безчинство над беззащитни деца трябва да е директорката, която явно не извършва никакъв контрол над подчинените си и веднага има готовност да омаловажи подобни драстични случаи на насилие и агресия! Институциите не си вършат работата, а и няма достатъчно нравствени хора сред персонала на детските градини, които да сигнализират за подобни извращения на техни колеги! Срамни са подобни безобразия, които травмират завинаги невинните детски души!

 •  
  Иванова
  2018-02-01 11:18:08

  Не мога да се съглася, че при наличието на такава брутална практика на учителките, директорката не е "забелязала"!!! Не знам тя дали е шокирана от "откритието" за методите на учителките, но аз определено съм повече от шокирана от нейното безхаберие.

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас