Войната за паркиране, характерна за гъстонаселените жилищни комплекси в големите градове и курортните селища, очевидно навлиза и в село. Бесен съсед в едно от населените места край Айтос обстрелва с буркани и псува яростно майка и дъщеря. Гневът му се излял заради дългогодишен спор за паркиране на автомобили пред къщите им.

Отношенията ескалирали един ден, докато майката, която живеела в айтоско село, работела в градината си. Свършила работа и изкаляна се запътила да влиза в дома си, когато съседът започнал да крещи заплашителни и обидни думи срещу нея от терасата на дома си. Той крещял „ку..а“ „мръсна кучка“ и „стъпка по стъпка вървя, ще те обезглавя“. Продължавайки да вика, започнал да хвърля буркани срещу жеата. В това време при нея дошъл племенникът й, който бил в центъра на селото, за да пие кафе, когато дочул крясъците откъм къщата на ядосания съсед. Опитал се да успокои леля си, която подала и сигнал на тел. 112.

Конфликтните отношения между съседите обаче не стихнали. Няколко дни по-късно екшънът се повторил, когато дъщерята на жената пристигнала на гости. Още докато слизала от колата, ядосаният комшия вече започнал да вика, като хвърлял предмети както към дъщерята, така и към майка й, обиждал ги и ги псувал.

Айтоският районен съд го е осъдил да плати 1000 лева неимуществени вреди на майката и 700 – на дъщеря й. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Бургас.