Непълнолетни от дома в Бойчиновци играха за първи път на българска театрална сцена. Възможна ли е прошката и забравили ли сме за малките затворници на България?

„Забравените”. Така актьорът Любен Кънев кръщава спектакъла, преплитащ историите на 10 момчета. Зад решетките. Затворени в една килия с детството си, с катинари на мечтите.

Момчетата се подготвят близо 2 месеца, всеки ден, по 8 часа. На сцената, но зад решетките. Пишат сценария на спектакъла и се опитват да променят този на съдбите си.

Някои от забравените са там заради убийство, други заради откраднати пари, трети още лекуват следите от спринцовките, но в спектакъла всички те са eдно.

Репетициите са всеки ден по 8 часа, на сцената, но зад решетките. Там те пишат сценария на ролите си и се опитват да променят този на съдбите си.

„Дори са се сбивали на сцената, но много за кратко, веднага се съвземат и продължават. Дори тогава не се караме, нe си повишаваме тон. Което всъщност е едно от основните неща в цялата тази инициатива”, разказа Любен Кънев.

Източник: bTV