Седмица преди единият от двата най-големи християнски празници по бургаските улици могат да бъдат видени облечени в ярки, царствени одежди мъже.

Атракцията привлича вече няколко дни погледите на бургазлии в центъра. Оказа се, че те пресъздават библейската сцена, в която тримата мъдреци, пристигнали в Йерусалим от Изток, и следвайки звезда, оповестяваща раждането на новия юдейски цар, принесли дарове в яслата на малкия Исус във Витлеем.

Тази картина, за която се споменава в Библията, оповестява раждането на Спасителя. Тримата мъдреци по улиците на града от понеделник напомнят за позитивното послание, което носи Коледа и най-вече напомнят за това, че докато празнуваме е хубаво да не забравяме и за Рожденика.

"Поздравявахме хората с Рождество Христово, разговаряхме с тях за това, че този празник не е само за подаръци и трапези, а време да почетем Бога за родилия се Спасител и за любов към ближния. Хората се спират, снимат се с нас, а някои от тях дори споделят свои лични драми.

Стараем се да повдигнем духа им с думи на надежда от Божието слово", разказа авторът на инициативата пастор Живко Тончев от църква "Благовестие". Той допълни, че целта е жители и гости на града да бъдат поздравени с настъпването на Рождество Христово, но най-вече да напомнят за смисъла на празника и за посланието, което носи в света Христос. /"Дарик"