Омбудсманът Мая Манолова заедно с кмета на Камено Жельо Вардунски присъстваха днес на откриването на ремонтираната след наводненията през месец октомври детска градина „Палавници“ в село Черни връх. В помещенията е извършен основен ремонт и са осигурени нови мебели. Ремонтът е извършен в много кратки срокове за около месец и дори в най-пострадалата стая – спалното помещение днес нищо не напомняше за трагедията и детската градина вече работи нормално за всички деца там.

Децата на детска градина „Палавници“ посрещнаха Жельо Вардунски, Мая Манолова и и представители на местния парламент с интересна програма с песни и танци, а омбудсманът на Републиката почерпи малките коледари с лакомства.

„През пролетта ще продължим добрата инициатива с подновяване на детската площадка в двора на градината. Това е най-големият коледен подарък, защото децата и хората, които работят с тях, трябва да бъдат подкрепяни“, каза омбудманът Мая Манолова.

След това омбудсманът Мая Манолова, придружавана от кметът на община Камено Жельо Вардунски, обиколи част от засегнатите села и видя как вървят дейнстите по възстановяването. Направено е много, но и предстои още голям обем работа. Самата институция на Омбудсмана е дарила 27 хиляди лева от бюджета си за пострадалите.