Коледни еленски рога на прозорците и червен нос на предната решетка на автомобила е празничният хит сред шофьорите, който набира все по-голяма популярност през последните години. Законно ли е обаче да поставяме подобна украса?

"Коледните еленски рога за автомобил са украса, като сватбената, която не е с големи размери и не пречи на видимостта на водача, поради тази причина те не са забранени от закона и не се преследват. Рогата са с размери 42 х 44 см, но те са текстилни и затова не са опасни. Помпона на предната решетка също не пречи. Те не са в зоната на видимост на водача, поради което са разрешени", коментира zа БургасИнфо говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Цените за такъв тип еленски рога варират от 5 лв. до 14 лева и масово с всяка следващата година започват все повече да се употребяват от водачите.

Водачи, които са поставили еленски рога на колата си, коментират, че те са много добре закачени за автомобила и няма възможност да паднат от него. Те поставят аксесоара на колата си, защото им насят коледно настроение.