Превърналото се в традиция предколедното гмуркане ще се състои и тази година на 24 декември от 11,00 часа на моста в Бургас. Организатори са "Приятели на морето - Бургас", които и тази година обещават да направят незабравимо шоу с водолазни костюми вместо снежно парти, след като се очаква снега да подмине Бургас за празника.

По традиция те ще помогнат на Дядо Коледа с подаръците и приканват всичко джуджета с оборудване за гмуркане да се яви на познатото място.

Прекрачването на границата към подводния свят не познава граници, дори когато температурите са под нулата почти през целия ден. През зимата морето е също толкова привлекателно, както и през лятото, категорични са водолазите. На няколко метра под морското равнище те ще си направят коледно парти.

Водолазите ще носят коледни шапки, ще отворят под вода бутилка шампанско. А дали тази година ще сервират осолен паламуд на импровизирана трапеза под водата ни оставиха да гадаем.

Бургаските гмуркачи вече имат опит с организирането на подобно забавление, след като вече няколко поредни години се потапят в морето през декември. За да се предпазят от измръзване, те ще са облечени в специални костюми. Всеки от водолазите има сертификат, че притежава необходимата подготовка и опит да предприеме подобно екстремно начинание.

Цялото подводно шоу ще бъде заснето, за да го видят повече почитатели на силните емоции. Всеки, който желае, може да го наблюдава на живо от Моста тази събота.