Дни преди Коледа всички участници стигнали до финала на общинския конкурс "Да украсим Бургас" ще получат подаръци.

Индивидуални награди - сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци" и ваучери за посещение на остров Света Анастасия и археологически комплекс "Акве Калиде" получават Ивайла Димитрова, Милен Мънев, Диана Бождерменова, Самира Душева, Николина Иванова.

Те впечатлиха журито с прекрасни приказни аранжировки с елхички, коледни играчки снежни човечета, снежинки, еленчета и други тематични украси.

Много добро настроение и усмивки създадоха блестящите и отрупани с играчки, светлини и декорации елхи, дворове, площадки и стаи в детските градини - "Златното ключе", "Бургаско Детство", "Златна рибка", "Ханс Кр. Андерсен" Здравец", "Вълшебство","Детелина", "Слънце","Моряче", "Брезичка", "Коледарче" - кв. Лозово и "Раковина".

Поздравления и награди за участието си ще получат всички обявени по-горе детски заведения.

Част от тях са отличени в категория за оригинална външна украса, а останалите в категория за оригинална вътрешна украса.

Награда ще има и за "Защитеното жилище за хора в риск" на ул. "Поп Грую" № 45. И тази година социалното заведение се включи с ентусиазъм и много добро настроение в конкурса.

Всички отличени могат да получат подаръците си след 20 декември в Пресцентъра на Община Бургас. /media@burgas.bg/

За поредна година надпреварата "Да украсим Бургас" показа, че независимо от стила на украсата - от ръчно изработени свещници и венци, мащабни фигури на коледни герои, през снежен интериор от естествени материали, дървени шейни и фенери, до бляскава феерия от цветове, празниците са най-светли, когато са споделени.