Днес валежите ще се активизират и усилят, главно в южната половина от страната. Жълт код за значителни валежи от сняг е в сила за 3 области на страната днес. Предупреждението е обявено за областите Смолян, Кърджали и Хасково.

Времето ще бъде предимно облачно. Още преди обяд в югозападните райони валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще бъдат между -1 и 4 градуса, прогнозират от НИМХ.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Дъжд ще вали по Южното Черноморие, но по-късно и там ще премине в сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат от порядъка на 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1 200 метра около -5 градуса, на 2 000 метра – около -10 градуса./“Фокус”