„Колко стъпала са нужни до оптималните височини да изкачаш....” Така започва първото стихотворение от „Перила към небето” на журналиста и преводач Наталия Недялкова. Стихосбирката, която бе представена тази вечер пред препълнената зала на Дома на писателя, е част от афиша на Есенните литературни празници на Община Бургас.

„Цял живот търсим някой зад вратата, а накрая се оказва, че изобщо няма врати”, каза Наталия Недялкова. Най-краткият стих в книгата предизвика овации.

„Ще Ви поздравя с песен, която е избрана специално. Това е „Стълба към небето” на „Лед Цепелин” и не случайно стихосбирката носи заглавието „Перила към небето”, добави талантливата авторка.

Премиерата уважиха много нейни колеги още от вестникарските години, директорът на Дирекция „Култура, маркетин и връзки с обществеността” в Община Бургас Весела Йорданова, началникът на Отдел „Култура” Петър Парушев, както и много общественици. Наталия благодари на всички и специално на съпруга си Симеон, който е нейното вдъхновение.

„Книгата е изчистена, приятна за четене, а всеки стих има заглавие, а не както е модерно сега отгоре да се слагат многоточия. Тя би имала достойно място в библиотеката и според мен мишката няма да изяде книжката”, заяви редакторът на книгата Иван Сухиванов.

Стихосбирката се издава се с финансовото съдействие на Община Бургас. Издателството е „Либра скорп”, илюстрирана е от фотографите Татяна Байкушева и Божидар Цветков. Графичен дизайнер е Петра Лимоза.

Дълга опашка се изви пред авторката, за да се сдобие със стихосбирката, придружена с автограф от Наталия Недялкова.