Социалните мрежи прегряха от снимка на 3-годишно момиченце, което пафка джойнт. Потресаващият кадър качил на стената си във Фейсбук един от добре познатите любители на дрогата в Козлодуй Богомил Илиев, популярен сред местните с прозвището си Боко. На нея ясно се вижда, че в мизерна стая, натъпкана с боклуци, детето е захапало ръчно свита цигара, която най-вероятно е с марихуана. Информацията съобщава Монитор.

Самият Боко се е щракал много пъти докато си свива марихуана и пуши. И се представя като човек, който обича трева и сгодна жена.

А преди около три седмици Боко заяви за вестник „Козлодуй днес”, че според него отглеждането и употребата на канабис в България трябва да се легализира като призна без да се притеснява, че той редовно употребява трева.

„Понеже сега е незаконно, ако се легализира, ще е много по-добре. Пуша, когато имам каквито и да било болки. Много пъти съм пушил заради това, че съм си чупил ръцете два-три пъти и тревата успокоява болките. Когато съм нервен, за премахване на напрежението и заради ей такива работи пуша“, казва пред медията Боко. А след това допълва, че има и хора, на които това не им понася: „На някои хора, като пушат трева, им влияе като паника, като параноя, разбирате ли, не им понася на всички хора”, разкрива познавачът. После споделя, че „по другите държави съществуват така наречените кофи шопове, които са легализирани и можеш да си пушиш. То е място за легална продажба на леки наркотици, такива като марихуана и хашиш”. А на въпрос, какво би направил, ако намери поле със засадено канабис, той отговаря: „Ако открия ливада, засадена с канабис, какво ще направя ли?! Хм… Ще я обера, стига да няма охрана и да няма хора”.

Досега последователите на Боко в социалната мрежа и органите на реда, явно не са се впечатлявали от това, че той публично изразява влечението си към наркотиците.

Фейсбук изригна с лавина от гневни коментари. В някои от тях се твърди, че Боко и брат му не само пушат, но са и дилъри на дрога и е крайно време полицията и прокуратурата да се самосезират.