Тази вечер е дългоочакваната премиера на новата книга на поетесата Наталия Недялкова „Перила към небето”. Творбата ще бъде представена в 18:00ч. в Дома на писателя – Бургас при вход свободен.

Наталия Недялкова е поет, преводач и журналист, който не веднъж е запленявал публиката с умелото си перо.

Книгата „Перила към небето” е своебразно продължение на първата стихосбирка "Театъра на сенките".

Продължението включва творби, обединени около темата за Пътя на извисяването на човешкия дух и за онази сила, която ни дава опора дори, когато изкачването по стълбата към небето е стръмно, а самата тя е невидима. Пътят като една от основните метафори, преминаваща през прочита на различни епохи, религиозни и философски трактовки, литературни, музикални и художествени интерпретации. Пътят, предначертан свише, следвайки който, откриваш истинското си Аз и предназначението си. Криволичещият друм, по който търсим изгубеното време и митарстваме, мъчейки се да влезем два пъти в една и съща река. Стръмната Голгота, която всеки трябва да извърви сам, носейки кръста си, за да пребъде вечната му душа. Независимо от маршрута и времетраенето му, през това вълнуващо пътуване - нашия живот - ни очакват срещи с вечните сюжети за доброто и злото, възвишеното и низкото, светлината и мрака.... И всеки eдин живот, всеки изминат път, всяка сътворена творба добавя нов, по своему красив и оригинален нюанс към непреходното сюжетно многообразие, с надеждата да остави своя, дори и малка, следа...

Книгата се издава се с финансовото съдействие на Община Бургас. Издателството е „Либра скорп”, илюстрирана е от фотографите Татяна Байкушева и Божидар Цветков. Графичен дизайнер е Петра Лимоза.