Започва разширяването на нови пет километра от пътя Бургас-Слънчев бряг, в отсечката от Поморие до Ахелой, които опъват нервите на шофьорите всяко лято. Днес беше направена първата копка за изграждането на четирилентов път, койтто ще облекчи трафика. Срокът за изпълнение е 6 месеца и до началото на новия сезон обектът ще бъде готов. На церемониятта днес присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител Вълчо Чолаков, кметовете на Бургас Димитър Николов, на Поморие Иван Алексиев и на Малко Търново Илиян Янчев, депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева.

„Това е мечтан момент за туристи и шофьори“, каза областният управител Вълчо Чолаков. Министър Нанков нарече днешния петък, 13-ти, черен за задръстванията.

„С оглед на инвестициите в региона, това е изключително важен момент. Надявам се в рамките до новия сезон пътната отсечка да бъде готова. Ще направим всичко възможно.

Стойността на пътя е 20 млн. лева за отсечката Поморие – Ахелой. Надявам се скоро да започнем обхода на Ахелой, който е по-труден обект, тъй като е изцяло ново трасе. Последно остава обходът на Поморие. В момента върви подготовката, надявам се април-май да започне“, каза Дончо Атанасов пред журналиссти.

Той добави, че по време на ремонта ще бъде направено всичко възможно да няма промени за шофьорите и да няма затруднения на трафика.

„Изграждането на пътя ще се отрази най-добре на жителите на Ахелой, сега знаете какво е там – да те е страх да пресечеш. Местните жители ще си отдъхнат от този поток, ще се отрази добре и на бизнеса. Туристите за 2 часа кацат от Германия със самолета, а 2,5 часа пътуват до Слънчев бряг. При мен днес беше архитект, който каза, че през 1977 година са нпавени първите чертежи на обхода на Ахелой, след 40 години това става.“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.