Кандидат-гурбетчии, очакващи бърза печалба в края на летния сезон в Бургас, превърнаха в свой „изискан хотел” спирката на линия Б11 от градския транспорт в ж.к. „Изгрев” в Бургас. Двамата замъкнаха почти неизползван, но ненужен на някой жител на околните блокове матрак и го положиха в ъгъла на спирката, досущ като истинска стая за спокоен сън. Към този спален комплект е добавен и пухкав бял юрган, също довлечен от близките кофи за боклук. Жители от оживения район обаче останаха крайно недоволни от нахалството на двамата пришълци – гратисчии. Те се обадиха на тел.112 и на място веднага пристигна полиция, която да провери настаналите се на открито граждани.

„Бях доскоро в Испания и се прибрах в Казанлък, но работа там няма. Очаквах, че в Бургас бързо ще намеря с какво да се захвана. Работя в строителството, но май съм закъснял – то сезонът мина. Окъсахме я тази вечер, макар че само от няколко часа сме тук. Явно никой няма да ни трае да спим така по спирките. Казал съм на близките ми да ми пратят още утре 30 лева и да се прибирам в Казанлък”, каза Тодор пред репортер на БургасИНФО. Той е на 30 години и изглежда сравнително свеж, въпреки че тази вечер се смееше неестествено, очевидно поради погълнато количество алкохол.

За разлика от него, Пламен говореше далеч по-неразбираемо и имаше супер разчорлена прическа. Той изобщо не знаеше къде се намира и какво търси в Бургас. Единственото нещо, което повтаряше е, че юрганът е хубав и е бял, и защо Тодор говори, че ще се прибират в Казанлък.

И двамата тази нощ се надяват, че след като са били проверени от полицията няма да се налага отново да имат проверка от органите на реда. Стоят си кротко на спирката в размисъл накъде да поемат.