Изоставените постройки на бившето управление на санаторно-курортен комплекс „Минерални бани“ на улица "Иван Богоров" в центъра на Бургас изгоряха до основи миналата нощ. От години сградата е превърната в свърталище на клошари и наркомани. Живущи в отсрещния блок коментират, че наред със всичко, което са мъкнали клошарите в изоставените сгради, е имало и газови бутилки. Според тях са се чули гърмежи в момента, в който е лумнал пожара, които вероятно се дължат на избухналите газови бултилки.

Не се изключва и вероятността за умишлен пожар, тъй като от години живущите в съседство се оплакват от мръсотията и миризмата на урина и фекалии в района. Преди няколко месеца тревните площи пред сградата са осъмнали обгорени и според съседи това е било неуспешен опит за палеж.

Тази сутрин все още се виждаха тлеещи отломки сред руините.

Прозорците на Онкодиспансера от страната на пожара са счупени, а по външните тела на климатиците има щети от високата температура. Стопена е една от лампите на Онкодиспансера, както и ел. таблото на изгорялата сграда.

Повечето от обитателите на изгорелите сгради снощи бяха на място. При извършен оглед не са открити следи от човешки останки, което означава, че жертви и пострадали от пожара няма.