Философ-полиглот обра купите на Държавното състезание по културизъм и фитнес в зала Универсиада този уикенд. Валентин Петков, който стана абсолютен шампион в категорията Men's Physique, взе още две купи заради перфектната си форма. Валентин, който е философ по образование и говори свободно четири езика, е един от най-известните български персонални треньори. Той има две лекарски забрани да се състезава, но въпреки това смело се пуска в спортни надпревари, за да ги печели.

Абсолютна шампионка в категория Бикини фитнес стана русата красавица от Стара Загора Ралица Кашинова, а респектиращите мускули на Моника Сотирова й завоюваха приза в категория Physique Open. Анастасия Тюлкина, призьорка в категория Бикини фитнес до 172 см, разнежи публиката, когато купата й се оказа в ръчичките на малката й дъщеря. Биляна Йотовска, която обикновено обира призовете на състезанието, тази година предпочете да представя модната си линия за спортисти и награди абсолютната шампионка с екип по избор. Пламен Хандаров, който често печели състезания в Лондон, взе купа в категория ветерани класически бодибилдинг. Метин Енимехмедов, известен с това, че взе Ферарито на Слави, подготви грандиозно шоу, на което се изяви като Хищникът и Пришълецът.

Състезанието, организирано от Draganichki Team на известния български състезател и треньор по културизъм Данаил Драганички под шапката на Международната федерация по бодибилдинг и фитнес IFBB, събра участници от цялата страна.


Президентъ на България Румен Радев изпрати поздравителен адрес.