Спасителна акция за издирване на изгубени в гората ловци приключи успешно, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен. Издирването започнало след приет сигнал в дежурната част на РД ПБЗН – Шумен в 21.44 часа снощи, когато било съобщено, че двама ловци, които били на излет край село Бяла река, се загубили в гората, съобщи „Фокус“. Към мястото, описано в сигнала, са насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 03:30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд. Спасяването продължило в ранните сутрешни часове. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители.

Тази сутрин е установена връзка с тях чрез мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10.30 часа днес до тях са стигнали спасителните екипи. В добро общо състояние са, ще им бъде извършен медицински преглед. В акцията по спасяването са участвали около 80 души, между които ловци от дружинката на село Бяла река, горски служители и пожарникари.
Директорът на РД ПБЗН и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, които са се отзовали и са оказали помощ при издирването на ловците.