През нощта времето над страната ще се задържи облачно и дъждовно. Най-значителни ще са валежите в Североизточна България. В районите с надморска височина над 600 метра, дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен, в източната половина от страната и по долината на Струма временно силен север-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, по-морския бряг малко по-високи, за София 3-4 градуса.

Дъжд и вятър над страната в неделя, подобрението започва от запад

В неделя от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Най-късно, към края на деня, ще спре валежът в североизточните райони от страната. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури между 11 и 16 градуса, в североизточните райони по-ниски, в София около 11 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца (949 hPa). През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Снеговалежите от запад ще спират, а облачността над масивите от Западна България ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи, главно по северното крайбрежие. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 13-15градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня ще отслабва.