От два записа ставало ясно как ученичката молела обвинения в блудство директор Христо Радев да спре да я целува и да се държи с нея като с жена. Това посочи днес прокурор Георгиев по време на съдебното заседание за определяне мярката за неотклонение на задържания дългогодишен и уважаван педагог от ОУ „Христо Ботев“ в Ново Паничарево.

Според прокуратурата са събрани доказателства, от които може да се направи предположение, че той е извършител на престъплението, в което е обвинен. Свидетели сочели, че той опипвал ученичката по дупето и я целувал с цел да удовлетвори сексуално желание, без съвкупление. Това станало в служебния му кабинет при посещение на момичето. Тя после казала на родителите си, а те му потърсили сметка. В експертизата имало два записа. Тя го молела да спре да я целува и да спре да се държи с нея като с жена.

Прокуратурата настоява постоянната му мярка за неотклонение да е задържане под стража, защото имало опасност той да извърши и други престъпления. Още три момичета разказвали за блудствени действия с тях. Според обвинението директорът е лице с висока степен на обществена опасност. Прокурор Георгиев посочи, че в период около година той е извършвал подобни действия и с други ученички.

Според адвокат Кралев липсва изследване на гласовете. В записа се забелязвало режисираност. Чувал се въпрос как се казва самият директор. Създавало се впечатление за присъствието на трети човек. Чували се само женски реплики: Не ме целувай!

Имало и видеозапис от кабинета на Радев, но нищо не показвало той да е извършил това, в което е обвинен.

Защитата му поиска той да бъде пуснат срещу парична гаранция и под домашен арест.

"24 години съм порядъчен и за една година не мога да стана такъв, какъвто ме изкараха. Дамгосан съм. Няма да изкарам дълго в ареста, имам високо кръвно и псориазис. Трябват ми специални грижи.", каза Христо Радев пред съда.

Според него, ученичките, които го обвиняват са от три ромски фамилии, срещу които е писал жалби.