Подписка в подкрепа на директора на ОУ „Христо Ботев“ Христо Радев, който във вторник беше задържан по обвинение за блудство с 14 – годишна ученичка, готвят жители на Ново Паничарево.

„Случаят е скалъпен. Ще го осъдят за няма нищо. Радев не е директор от вчера, не се е чуло досега да е посягал на деца. Случаят е скалъпен“, казват местните жители и настояват селото да се обедини в подкрепа на директора, като призовават към тях да се присъединят и преподаватели.

В Ново Паничарево искат подписка в подкрепа на директора да се събира в читалището в селото. Предложението ще бъде направено още днес до кметицата на селото Яна Жекова.

От вчера ОУ „Христо Ботев“ е с нов вр.и.д. директор. Това е Господинка Цакова. Тя ще остане на поста до изясняването на случая. „Радев е безупречен специалист, много добър ръководител“, казва тя. Колегите й се категорични, че случаят е инценировка.

„Радостина е леко дете, свободно, отпуснато. Тя е много палава, много лъже... артистка си пада“, казват и жителите на Ново Паничарево.

В същото време самата Радостина от днес отново е на училище. По думите на сестра й-Ивелина Андреева, въпреки случилото се, момичето не искало да прекъсва обучението си. Радостина е най-малката от три сестри в семейството. И най-буйна, казват в Ново Паничарево.

„Сестра ми е в депресия. Не е както преди. Тя си е много усмихнато дете, палавичка си е. Вярно е, че миналата година беше наказана в училище. Но това е продължавало от доста време. Никой не й вярваше, затова тя се държеше така, за да я изключат“, казва Ивелина. И да съм ядосана, и да не съм ядосана, той ще си понесе последствията. Има си закони. Вярвам в правосъдието, както и моите родители. Затова не взеха нещата в свои ръце“, споделя тя.

Пред репортери днес Ивелина смело сервира нова порция обвинения срещу директора. Доскоро закачаше само учителките. Сега започна да посяга и на децата...Радостина е много уплашена“, твърди тя. От Регионалния инспекторат на образователното министерство са категорични, че до момента не е имало нито един подобен сигнал.