Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица от градски събития, посветени на Европейската седмица на спорта. Началото бе дадено в ОУ "Братя Миладинови". В изцяло обновеното дворно пространство на училището се проведе футболна среща между бургаските ученици и техни гости от Четвърто основно училище "Кирил Христов" - Стара Загора.

По-късно в двора на ОУ "Васил Априлов" бе проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ "Васил Априлов", ОУ "Свети княз Борис I" и ОУ "Свети Климент Охридски". Състезатели на клуб "Корсар" показаха своите умения по фехтовка, а мажоретките на Търговската гимназия изиграха най-новото си съчетание. В двора на училището бе направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на РЗИ - Бургас.

Програмата завърши на пл. "Атанас Сиреков" пред Община Бургас, където имаше "Женски футболен хепънинг" с участието на ЖФК "Бургас", както и демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център "Аякс".

Общото послание на кмета и министъра беше децата и възрастните да се движат и спортуват повече, а държавната и местна власт ще продължат да изпълняват още по-активно ангажимента си да осигуряват необходимите за това условия.

От Министерството на младежта и спорта раздадоха тематични подаръци за всички участници в днешните събития - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.