Стартът на кампанията Аз и Ти ЗаЕдно – за талантливите деца на Бургас бе даден днес. Инициативата е съвместен проект на Община Бургас и Триа Сити Център.

Целта е да бъдат подкрепени надарени и изявени деца на територията на Област Бургас в сферата на изкуството, науката и спорта. В периода на кампанията ще бъдат подпомогнати 9 деца, по 3 от всяка област, чрез стипендии от по 900 лв.

Всеки период на набиране на кандидатури в определена сфера ще продължи 3 месеца като се започне от изкуство, следвано от науката и спорта.

Набирането на кандидатури в първия кръг започва от днес и ще приключи в средата на декември. Кой може да кандидатства? И за трите направления критериите са еднакви, а именно:

  1. 1. Да учат и живеят на територията на Бургаска област;
  2. 2. Да са ученици от 1 до 12 клас;
  3. 3. Да имат отличия от международни форуми, конкурси и олимпиади.

Кандидатите могат да изпращат своите кандидатури на създаден специално за целта електронен адрес – azitizaedno@tria.bg

Победителите ще бъдат теглени на лотариен принцип в края на всеки триместър в съответната сфера.

“За мен е истинска радост, когато видя различни организации и бизнес структури да проявяват желание да инвестират в децата. Защото това е една инвестиция в бъдещето на нашия град и на страната ни.“ – заяви Йорданка Ананиева зам. кмет Образование и култура към Община Бургас.

Самата кампания ще продължи 9 месеца и ще бъде белязана от 3 големи евента – благотворителен концерт, спортен турнир и научно състезание. Събраната сума по време на събитията ще бъде дарена за каузата, а остатъка от сумата ще бъде обезпечен от Триа Сити Център.

„Вярвам, че тази кампания ще ни донесе удовлетворение поради две причини – първата е, че ще успеем да помогнем в за доусъвършенстването на таланта на тези деца, а втората, че ще ни донесе още един повод за гордост. Защото знам, че на територията на Бургаска област живеят и се развиват много интелигентни и надарени деца. Децата, които са бъдещето на страната ни, а защо не и на света.“ - каза Теодора Златева координатор на кампанията.

Повече за критериите и документите за кандидатстване, както и за сроковете на следващите направления, може да разберете в сайта на Триа Сити Център, Община Бургас и във фейсбук страницата на търговския център.