Районна прокуратура –Бургас задържа за срок от 48 часа директора на ОУ „Христо Ботев“ в Ново Паничарево - Христо Радев, на 58 години. Той е обвинен за това, че на 25.09.2017 г. в сградата на училището е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на непълнолетно момиче, чрез използване на положение на зависимост като директор на горепосоченото училище, в което пострадалата е ученичка – престъпление по чл.150, ал.1 от НК.

Предстои Районна прокуратура –Бургас да внесе утре (28.09.2017г.) в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Както БургасИНФО вече съобщи, директорът, чиято репутация до скоро е била безупречна, е задържан в понеделник следобед, когато учениците са имали занималня. По неофициална информация сигналът е подаден от майката на момичето, която разполагала със запис на телефон.

Детето е от ромски произход, но със стабилни финансови възможности, живеят в центъра на селото, бащата работи извън страната и демонстрирал добър социален статус. Местни жители казаха, че той се заканвал да съди до дупка учителя.

Семейството на Радев е с авторитет сред местните жители. Той преподава по руски език, а съпругата му - по български. Имат две големи деца, които живеят в чужбина.

Новината за задържането на директора буквално втрещи хората в селото, никой не може да повярва, че е възможно той да злоупотребява с ученичка.