На старта на новата учебна година кметът на Бургас Димитър Николов подкрепи кампанията „Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+. Заедно с екипа на радиото той показа на цял клас от ОУ „Пейо Яворов” как се пресича безопасно на пешеходна пътека, а след това се включи в пребоядисването на съществуващата до училището.

„Пешеходните пътеки, които водят към училища и детски градини в рамките на града, са освежени и са маркирани наново, за да завишат вниманието най-вече на водачите, както и на децата. Бургас е голям град, трафикът е интензивен. След дългата лятна ваканция децата са със занижени рефлекси, особено по темата безопасност. Затова още веднъж молим водачите да са с повишено внимание, за да пазят детския живот”, каза кметът Димитър Николов. Той призова водачите да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни особено на пешеходни пътеки край училищата след 15-ти септември.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България; Спомогнала за наградата "Радио на годината" 2005; Награда EMMI за 2006 - USA; Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радио индустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.

Инициативата, чието начало е дадено през далечната 2004 г., насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

За тази цел се избира най-видимата за всички шофьори мобилна платформа - задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. През следващите дни из обществените автобуси в редица големи български градове, сред които и Бургас, ще бъдат позиционирани общо 600 стикера с визията и логото на кампанията.

Освен тях, в Бургас и Варна ще бъдат монтирани 30 броя информационни табели на кампанията "Убий скоростта, спаси дете!" в близост до училища. Такива знаци са поставени през 2015 г. в София и през март 2017 г. в Благоевград.