Преди старта на новата учебна година: Кметът Николов показа на цял клас как се пресича безопасно (СНИМКИ)

img

На старта на новата учебна година кметът на Бургас Димитър Николов подкрепи кампанията „Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+. Заедно с екипа на радиото той показа на цял клас от ОУ „Пейо Яворов” как се пресича безопасно на пешеходна пътека, а след това се включи в пребоядисването на съществуващата  до училището.

 „Пешеходните пътеки, които водят към училища и детски градини в рамките на града, са освежени и са маркирани наново, за да завишат вниманието най-вече на водачите, както и на децата. Бургас е голям град, трафикът е интензивен. След дългата лятна ваканция децата са със занижени рефлекси, особено по темата безопасност. Затова още веднъж молим водачите да са с  повишено внимание, за да пазят детския живот”, каза кметът Димитър Николов. Той призова водачите да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни особено на пешеходни пътеки край училищата след 15-ти септември.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България; Спомогнала за наградата "Радио на годината" 2005; Награда EMMI за 2006 - USA; Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радио индустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.      

Инициативата, чието начало е дадено през далечната 2004 г., насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

За тази цел се избира най-видимата за всички шофьори мобилна платформа - задното стъкло на превозните средства  от градския транспорт. През следващите дни из обществените автобуси в редица големи български градове, сред които и Бургас, ще бъдат позиционирани общо 600 стикера с визията и логото на кампанията. 

Освен тях, в Бургас и Варна ще бъдат монтирани 30 броя информационни табели на кампанията "Убий скоростта, спаси дете!" в близост до училища. Такива знаци са поставени през 2015 г. в София и през март 2017 г. в Благоевград. 

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос