Туристите от Словакия Александра и Едита, които бяха нападнати от Тодор Николов в Несебър, са си тръгнали отчаяни от България и казали на упълномощения от тях адвокат Иво Баев, че повече няма да се върнат тук. Те 6-7 години поред са идвали в България и много им харесвало, сега обаче са разочаровани много. След този случай не искат да чуят повече, което е нормално, защото цялата им почивка е била смазана“, каза Баев днес в кулоарите на Окръжния съд, където се гледаше мярката за неотклонение на Тодор.

Според Баев до днес Тодор не е потърсил контакт с потърпевшите. „Вчера получих от тях изследвания, които са правени в Братислава. На едната жена случаяят й се е отразил много психически. Незрящата жена беше много разстроена, когато аз я видях. Още не съм виждал медицинските заключения. Едната жена е ударена леко с колата, а другата – с юмрук в лицето. Телесните повреди са леки, но психически травмата си е налице. Жената е изпаднала в стрес.“, каза още Баев.

Александра е незрящата жена, която е бутната с колата, а Едита е водача, която е ударена в лицето. Александра и съпругът й са много известни в Словакия, тъй като той бил популярен певец. Медиите там са разпространили много случая.

Най-вероятно потърпевшите жени ще имат претенции за обезщетение, когато делото влезе в съда. Обичайно е бавенетто, аз вече срокове не знам в България. Доста време се проточи.“, каза още адвокат Баев.

Окръжният съд остави Тодор Николов под домашен арест, въпреки искането на неговата защита да бъде пуснат срещу „подписка“.