Кой уби всъщност 11-годишната Никол?

img

Кой превърна децата ни в 11-годишни Лолитки и 15-годишни убийци!


11-годишна ученичка бе намерена в Бургас заклана в асансьора, цялата обляна в кръв.
Малолетната жертва се запознала с убиеца си по интернет…Писали си цели две седмици и вече решили, че е време да се видят!

Така стават вече нещата. На бързи обороти и с чат. Дали го е лъгала за възрастта си, или му е обещавала разни неща, не е ясно. Той пък как й е завъртял главата, също не е ясно, но първата версия беше любовна драма. Двамата са излезли да се срещнат, след което той я завел в „Меден рудник” в непознат за нея блок, качили се в асансьора и я намушкал с кухненски нож. Който е взел незнайно откъде, или просто е имал навик да ходи с ножа и да си бели ябълки…Знае ли човек. Може да е любител на здравословното хранене и да си хапва между срещите с мацките.

Още по-потресаващо! Убиецът също е непълнолетен и е на 15 години! Не, този път не става дума за обичаите на етноса. Героите в драмата са български деца. За жертвата се говори, че била кротко дете. Поздравявала възрастните – значи възпитано…Е, обличала се малко предизвикателно, ама те младите са такива сега…

Същото това кротко дете вкъщи, от доста време флиртувало с пичове в нета, имало 3000 приятели и сума ти последователи. Влюбеният младеж пък бил полудял от ревност, защото открил, че тя не си пише само с него. И я поканил на среща с нож в ръката. Това също е една от версиите – любовна драма.

Ама то дори Ромео и Жулиета бяха на по 14 и 16 години! Каква е тази любовна драма, какви са тези чувства, какви са тези ножове и асансьори…

По-късно убиецът Иван обясни, че се скарали къде да пушат…наргиле.

А стига бе! Ние пък без малко да си помислим, че са се сдърпали коя книга да четат или дали да не решават задачи по математика…

Боднах я малко с ножа да я сплаша, признал Иван пред адвоката си. За какво да я сплашиш бе, Казанова? Или Ханибал Лектър? Нали сте на първа среща, нали става дума за любов? Трепети, въздишки…Или ние, възрастните, имаме остаряло разбиране и за любовта? Преди момчетата ходеха с цветя, сега с хладно оръжие, наострени юмруци и гледащи на кръв.

И досега разследващите не обясяват защо Иван е отишъл на среща с нож, тъй като правата му можели да бъдат нарушени. А правата на закланата Никол?

Тя вече няма права…

Иначе и Иван бил добро момче, нямал хулигански прояви. Изобщо две добри деца се срещнали и едното забило нож в шията на другото и го оставило да умре в локва кръв. Като прибрало чантичката и телефона му, за да не разберат кое е, или просто така.

Доста неща по случая тънат в пълна мъгла. Защото няма обяснения на много неща – ножа, далечния комплекс, случайно избрания блок и асансьор, кавгата, убийството…

А от училището на Иван плахо отричат да е техен ученик. Следствена тайна било!

Да. Родителите са шокирани. Меко казано. Едните, че детето им вече го няма, а другите, че са отгледали убиец.

Не трябваше ли да се шокират малко по-рано, когато са купували поредния скъп телефон и лаптоп на отрочетата си, не трябваше ли поне да поглеждат от време на време какво правят в мрежата, с кого си чатят?

Не погледнаха ли едните поне веднъж профила на дъщеря си, в който на основната снимка е по боди, предизвикателно изпъчена? Не виждат ли с какво се занимава, какви са тези 3000 приятели? Няма ли психолози да им обяснят, че това е патологично, че 11-годишните деца трябва да бъдат водени на разходки, на кино, а не да ги оставиш с компютъра…

Другите не видяха ли, че синът им се държи странно и по цял ден чати на компа, а ножовете изчезват? Не им ли ухае на наргиле, което по-късно пък излезе, че било лула? Не забелязват ли, че проявява признаци на меденруднишка батка, ама непълнолетна и въоръжена?

Впрочем знаем ли ние, докато стоим пред компютъра и се дърлим в социалните мрежи, къде са в момента децата ни? Разговаряме ли с тях, или родителските ни задължения се изчерпват с това да ги нахраним, да им дадем джобни и да им купим най-скъпия телефон?

Иван го грозят от 3 до 10 години затвор, понеже е малолетен.
Адвокат вече го защитава.
След най-много пет години ще е на свобода и ще търси с коя Лолитка да изпуши едно наргиле.

А какво се е случило наистина, никога няма да узнаем!
Защото сме се заровили в собствения си жалък животец, раждаме деца и ги оставяме на социалните мрежи да ги възпитават, виждаме малолетни как пушат и се натискат пред блоковете и ги подминаваме с наведени глави, Агенцията за защита на детето се намесва, когато захвълят някое бебе и го отнемат от майка му. После са пас.

Не знаем за случай да са минали из градинките привечер, да са видяли повечето от същите тези деца, които уж защитават в какви чудовища и антисоциални типове са се превърнали още на 10 години.

Учителите мълчат, за да не им намалят заплатите, които пък зависят от делигираните бюджети. А бюджетите от бройката ученици.

Родителите мълчат, за да не наранят рожбата си. Я каква е кротка! Не мърда от компа. И да не признаят безсилието и провала си да възпитат нормален човек.

Кой уби малката Никол?

Ние всички – дружно. Родители, учители, общество, което се прави на сляпо за пияните и дрогирани малолетни, търкалящи се вечер направо пред входовете. Момичетата с вдигати полички, момчетата бръкнали в гащичките им.

Цялата държава, която гледа примирено и безучастно в какво се превръщат децата ни.

Иван само заби ножа.

Обществото е потресено.

Защо чак сега?

Впрочем, докато четете това, знаете ли къде са и какво правят децата ви?

17 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

17 Коментара

 •  
  Мария
  2017-08-25 15:11:09

  Майката на убиеца си сигорно има психически отклонения. Явно някой в семейството на убиеца има отклонения и затуй тва момче е тра-ла-ла. Жалко за тва хубаво дете. Лека му пръст! Господ да дава сили на майката и бащата на Никол. Не е лесно да живееш в Бг. Жалко това е нашата държава която не може да опази нашите деца. Само се чудят, как да смучат от нас пари нашите депутати.

 •  
  Мария
  2017-08-25 15:04:10

  Споко бе, баща ми има 7000 приятеля в фейса и още е жив.

 •  
  Мария
  2017-08-25 15:03:58

  Споко бе, баща ми има 7000 приятеля в фейса и още е жив.

 •  
  Yoana
  2017-08-25 01:57:48

  Много хумористично е написана тази статия, айде по - сериозно става въпрос за убийство, а не за любовна басня! Неука работа, заради такива автори плюят срещу журналистите!

 •  
  Милена
  2017-08-24 16:00:06

  Не напротив много хубаво всичко е казано,държавата е виновна за всичко,а държавата това сме ние.Помислете малко върху възпитанието на децата си и ще стигнете до истината.В целта си да не забраняваме нищо на децата си и да са в крак с модата,т.е.ние изтърваме края им,защото не може две деца седнали им държат тел в ръце и се зомбират, вместо да измислят някоя игра физическа или психическа на която да играят задружно.Вече всичко е борба за надмощие и кой има повече,няма го уважението към възрастните,у дома не се говори за добро,а за лошото,обзети сме от омраза и децата ни вървят по нашите стъпки,бъдете добри и уважитулни за да видят доброто и децата.Това е моето мнение

 •  
  Ванеса
  2017-08-24 12:16:35

  Аз ви казах... Децата ви ще ги търсите по канавките... Заради Преси и Галена ....и яката дупара...

 •  
  До Смях
  2017-08-24 12:15:03

  И какво предлагаш да се направи?

 •  
  Престанете!
  2017-08-23 22:50:58

  Престанете да обвинявате жертвата, че е имала 3000 приятели във фейсбук. Няма я! Погребаха я! Не може да се защити! Вие за това ли сте толкова смели да обвинявате нея? Ами погледнете профилите на това момче - два профила е имал, единият му профил е с над 3500 приятели. Защо нищо не кажете за това??????????????????? Хайде сега понеже тя е имала 3000 приятели да я убием! Достатъчна причина ли е? Била е просто едно объркано дете в доста трудна възраст. Каквото и да е направила, не е заслужавала да умре. Престанете вече!

 •  
  Таня
  2017-08-23 19:01:35

  До Тодор: Правилно, но аз бих добавила също да им позволим достъп до тях и на подходящата възраст. Не е нормално дете, което още не може да чете и пише, да има смартфон и таблет във всеки един момент. До определена възраст родителят трябва да има контрол над използването не тези джаджи....за фейсбук да не говорим...

 •  
  Тодор
  2017-08-23 16:27:18

  Таблети и смартфони, не може да се победят. По новите технологии - също.Интересът на децата нараства стръмно към тях и даже виждам деца, които едвам ходят и със Самсунг в ръчички да играят прости игрички! Въпросът е да научим децата да ги ползват с цел правилно познание и възпитание.

 •  
  До Д.Д.
  2017-08-23 16:24:35

  Вие се запалете, госпожо! Цялото общество има вина! Не си заравяйте главата в пясъка. Какво правите вие, за да заживеем като бели хора? Пишете злобни коментари из сайтовете. От вашето изказване си личи що за човек сте. Анонимен, скрит зад компютъра, питам се какви ли са децата ви и на какво ги учите.

 •  
  Павлова
  2017-08-23 16:18:40

  Аз не виждам да се насажда вина у Иван, а един тъжен анализ на нашето съвремие. Може ли едно момиченце на 11 да върти 3000 души във фейса си? Може ли да си е пуснало снимки като Лолитка? /авторката го цитира/. Виждам две деца, които си правят каквото поискат. Майката маникюристка, сигурно и тя по цял ден върти мъже във Фейсбук, разведена е, това са и разговорите с приятелките й вероятно. Какво да попие от нея Никол? Другото семейство бедно, болно. Иван уж има проблеми с ученето, но няма проблем да пише из Фейсбук. Никога не пипал нож, ама я наръгал. Сам е признал и това го казва прокуратурата. И двете деца са жертви на пълното безхаберие на родители, учители и всички институции, занимаващи се с учениците.

 •  
  д.д.
  2017-08-23 16:10:08

  Авторът може да си самозапали жуналистическата диплома (ако има такава). Изключително гнусна и неуважителна статия... Ако вие смятате, че сте виновни за смъртта на някого Ви съветвам да отидете в най-близкото районно управление и да направите нужните самопризнания, не ни вменявайте обаче на нас някаква вина! Много, много непрофесионално скалъпена статийка...

 •  
  Дочка Димитрова
  2017-08-23 15:42:39

  За много неща сте прави, но не бива да коментирате вината на Иван, след като има толкова неизяснени обстоятелства около тази трагедия. Да бяхте изчакали окончателното становище на компетентните органи. Жалко и за двете деца - един загубен и един провален живот! Определено съм съгласна, че във формалното отношение и на родители, и на учители (много са малко призваните и в двете категории) се крие основната вина, и че трябва да се алармира.

 •  
  Smqh
  2017-08-23 13:37:10

  Самият автор си противоречи в цялата статия. Постоянно се насажда вина в момчето, а че момиченцето на 11г. "се облича предизвикателно" е "нормално"??? Никой родител не може и не трябва да влиза в личното пространство, просто, когато дъщеря ти почва да се облича като миндил на 11г. трябва да ти светне лампичката, че нещо не е наред. Не казвам, че момчето няма вина, но какво щеше да стане, ако момиченцето си играеше с приятелки вместо да търси пишки във фб? Дъщерите и синовете ви са курви и наркомани и това е проблемът, а не музиката на Слънчев бряг!

 •  
  Нели
  2017-08-23 12:01:49

  Много добър анализ на загниващото ни консуматорско общество!

 •  
  A
  2017-08-23 07:55:37

  Всъщност той живее във този блок този блок е 108 във меден рудник

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка