16-годишно момиче е убито от приятеля си при битов скандал в село Габровница, Монтанско, съобщава Агенция "Фокус". Вчера, около 00.30 часа сутринта, в село Габровница възникнал битов скандал между 16-годишно момиче от същото село и 21-годишен мъж от с. Малорад, област Враца, с когото момичето съжителствало на семейни начала.

При възникналия скандал младежът нанесъл побой и удари с нож в областта на шията ѝ, като по-късно пострадалата е починала. 21-гоишното момче е задържано за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

21-годишният Цвети Ангелов нападнал избягалата от него при родителите си 16-годишна Галя, с която живеел на семейни начала и имал дете от нея.
Разяреният мъж нахлул в къщата на жена си в Габровница, нахвърлили се върху нея с нож, след като тя отказала да се прибере в Малорад. Младата жена починала от тежките си прорезни рани по цялото тяло в линейката на път за болницата.

Когато известният в Малорад като Цвети Комара нападнал жена си, родителите й се притекли на помощ, но той ги пребил зверски. Пощадил невръстното си дете, но го оставил на произвола на съдбата и отпрашил за родното си село.

Там в първите часове на неделния ден бил открит от полицаите. Комара се криел в приземие на къщата си и там бил обезвреден от ченгетата, разказа кмета на Малорад Цено Цоловски./plovdivskinovini.com