Община Бургас и неправителствени организации с общи действия за намаляване популацията на бездомните животни

img

Представители на неправителствените организации "Милосърдни сърца 2015", "Сърце за животните", "Animal SOS" и "Гласът на Животните" обсъдиха със заместник кмета на Община Бургас Руска Бояджиева и Павлин Михов - директор дирекция "Околна среда" мерки за намаляване популацията на бездомните кучета и котки по хуманен начин.

Те направиха предложения, за подобряване на съвместната им дейност с институциите, за запазване на добрите резултати от досегашните дейности, с които беше намалена значително популацията на кучета в морския град.

Според неправителствените организации е необходимо подобряване на системата за регистрация на четириногите в националния регистър на БАБХ. Те предложиха и съвместни дейности в селата на територията на община Бургас, чрез които да се задължат стопаните да чипират, ваксинират и кастрират дворните кучета. До края на годината в няколко села ще бъде разположена мобилна ветеринарно медицинска лаборатория, което ще улесни хората по места да чипират или ваксинират домашните си любимци. Неправителствените организации изразиха готовност да участват и в съвместни информационни кампании с Община Бургас.

Неправителствените организации ще предложат и конкретни промени в законодателството, с които ще предложат увеличаване на санкциите на грижещите се за нерегистрирани домашни любимци, повишаване на контрола и задължаване на ветеринарните лекари да водят регистър, който да подават в общините и БАБХ.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че Бургас е пример за добра работа по отношение намаляване популацията на бездомните кучета и че в момента предизвикателството е справянето с увеличаващия се брой на бездомните котки.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    bilqn
    2017-10-16 11:32:23

    ku4eta ima v grada . Meden- rudnik ne e v grada zabravih ,,,, kotki ima i to dosta v Slaveikov.... a i toi nee v grada toi e kvartal zabravih..... zna4i NQMA PROBLEM

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос