Вижте обвинението срещу крадците Николай и Тодор, задържани при зрелищна акция край Поморие

img
Двамата са обвинени в извършване на кражба в този блок в бургаския ж.к. "Изгрев"

Справката им за съдимост показва, че са извършвали престъпления в различни градове в страната

Районна прокуратура-Бургас задържа за 48 часа Николай С., на 37 г. от гр. Варна, както и Тодор Х., на 40 г. Двамата бяха задържани при зрелищна акция на полицията край Поморие вчера, както БургасИНФО съобщи (ВИЖ ТУК).

Те са обвинени в това, че, на 09.08.2017 г., като съизвършители, при условията на опасен рецидив, от апартамент в Бургас, ж.к. „Изгрев“, бл.150, чрез взломяване на секретен патрон на входната врата са проникнали в жилището и са отнели чужди движими вещи – сумата от 500 евро и златни накити с общо тегло 65 грама, от владението на собственика им, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г. до 15 г.

Районна прокуратура –Бургас ще внесе през следващите 48 часа в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.То е мотивирано с наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени, както и с възможността двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, тъй като те нямат постоянен адрес в гр. Бургас, а според справката им за съдимост са извършвали престъпни деяния в различни градове от страната, като престъплението, за което им е повдигнато обвинение е извършено в условията на опасен рецидив.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й