Спортна зала Арена Бургас ще бъде официално открита до късната есен на 2018 г. Това увери министърът на спорта Красен Кралев. Днес той, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов инспектираха в детайли строителството на спортоно съоръжение.

„Изключително доволен съм“, заяви министър Кралев. И допълни: „Работи се в срок и до есента на тази година трябва да приключи грубия строеж“, каза той.

Зала Арена Бургас ще бъде най-голямото закрито спортно съоръжение в България. Тя ще разполага с места за около 6000 зрители, а при необходимост, те могат да се увечилат до 12 000.

Арена Бургас ще бъде изградена по такъв начин, че ще е и най-икономичната.

Това е и първата зала в страната, към която година преди да бъде построена, проявяват интерес и големи компании. Още следващата седмица министърът на спорта ще се срещне с първите спонсори.

Залата ще отговаря на всички световни изисквания за провеждане на големи форуми и концерти на мегазвезди. Тази гаранция дадоха строителите. В Арена Бургас ще има специална база за животни. Така градът може да посрещне най-големите циркови трупи в света.

В паркинга ще бъде обособена специална зона за големи тежкотоварни машини, където могат да се поберат до осем камиона.

„Много е важно, че в залата ще има лекоатлетическа писта. Това ще ни позволи още следващата година да кандидатстваме за домакинство на големи междуранодни състезания“, каза министър Кралев.

При нужда строителите ще работят с удължено работно време, за да се спазят сроковете за откриването, подчерта кметът на Бургас Димитър Николов

С тези темпове на работа залата може да бъде готова до късната есен на 2018 г.