„България е един от най-обещаващите пазари в Източна Европа и откриването на наше представителство в Бургас е важна стъпка в дилърските ни отношения. За нас „Бургас Трак Сервиз” е от стратегическо значение и вярваме, че ще допринесе за отличното представяне на марката в страната”, заяви Селим Язъджъ, директор международни продажби на Ford Otosan.

Снощи в морския град за първи път бе открито представителство на бранда Ford Trucks, чийто дилър за Югоизточна България е фирмата „Бургас Трак Сервиз”. Тя извършва продажба, гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване, продажба и монтаж на резервни части на камиони Ford.

Лентата на новия център прерязаха директорът международни продажби на Ford Otosan Селим Язъджъ, управителят на „Бургас Трак Сервиз” Павлин Бошнаков, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев и изпълнителният директор на „Булавто” Петър Лефтеров. Сред официалните гости бяха още Корай Куввет, регионален мениджър развитие на дилърската мрежа на Ford Otosan, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, главният секретар на Областна администрация Бургас Валентин Люцканов, представители на институции и бизнеса.

„Благодаря за доверието от страна на Ford Otosan, както и на екипа ми за усилията, които полагат. В момента имаме 32-ма служители, като с разкриването на представителството на Ford Trucks ще отворим нови работни места. Днес правя кратка ретроспекция, защото през 2015г. „Бургас Трак Сервиз” стартира с основен акцент на сервизната дейност, втората ни цел бе развитието на отдел „Продажби”, а сега се фокусираме върху корпоративните клиенти. Искрено вярвам, че сега е най-подходящият момент да работим и да направим това, което сме заложили, като цели”, каза управителят на „Бургас Трак Сервиз” Павлин Бошнаков. С усмивка той определи снощния дъжд, като добър знак за бизнес начинанието.

„От името на кмета Димитър Николов и от това на ръководството на Община Бургас изказвам задоволство, че Ford Trucks избра именно Бургас. Мисля, че не нашият град не е избран случайно, защото Бургас е център на транспорта и логистиката. Изключително много се радвам, че с този център се откриват и нови работни места”, каза зам.-кметът по бюджет и финанси в Община Бургас Красимир Стойчев.

Селим Язъджъ благодари на официалния вносител „Булавто”, както и на дилъра „Бургас Трак Сервиз” за добрата съвместна работа. Мениджърът продажби на Ford Otosan сподели, че след София и Бургас планират откриване на още три бази в Пловдив, Варна и Стара Загора.

„Съгласно нашата световна стратегия ние продължаваме да израстваме в международната дилърска мрежа. Имаме изградена мрежа в Близкия Изток, Северна Африка, тюркските държави, Русия и най-вече в Източна Европа. Работим в 29 страни, като нашата цел е да достигнем до 50 страни до 2020г. Искаме да се разрастваме в различни региони на света и Източна Европа е ключът за бизнеса на Ford Trucks”, заяви Язъджъ.

Един от гостите на откриването получи специален подарък. Това бе Агоп Акопян, управител на известната фирма „Севан”, която се занимава с преработка и международна търговия на земеделски стоки. Павлин Бошнаков му връчи символичен ключ за тест драйв на новата серия камиони на Ford.