Тежка катастрофа е станала миналата нощ на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, съобщи информационна агенция BulNews.bg. Миниван „Фиат“ с бургаска регистрация е напуснал платното за движение между Скравена и Новачене и се е ударил в крайпътните дървета. На място е загинал 16-годишният И. К., който е шофирал колата.

Неговите спътници, на 15 и 16 години, са оцелели без сериозни наранявания. И тримата са от ботевградското село Литаково. Оцелелите момчета разказали, че са били с компания в двора на училището в Скравена. Тъй като в селото видели полицейски патрул, те решили да избягат, за да не бъдат проверени.

Дали шофьорът е употребил алкохол ще се установи след аутопсията. Преследване не е имало. Около 2.20 ч. полицейският патрул е направил обхода си до Новачене и на връщане видели двете момчета да седят на пътното платно и така разбрали за катастрофата.

Арестуван е бащата на едно от момчетата, чиято собственост е минивана. На него ще бъде съставен акт, че е дал автомобила си на неправоспособно лице.