Неуравновесеният Генчо Нейков запалил пожара в карнобатското село Церковски. Той решил да разчисти треви край къщата си, но огънят бързо се разпространил в околните имоти. Първо погълнал селскостопанска постройка, след което и сгради на съседния терен. От там искра по жицата на електрическата мрежа предала пламъците върху намираща се на около 50-60 метра къща, в която живеят петима души. Сградата е масивна и полуунищожена. На място все още са два противопожарни автомобила от Карнобат. При срутване на част от покрива е пострадал леко един от огнеборците, който е бил ранен в ръката.

„Откаран е с кола на общинската администрация и в момента се намира в пожарната в Карнобат. Бил е превързан и се чувства добре”, казаха колеги на пострадалия служител, когото те наричат Борката.

Жители на района, където избухна пожара, са буквално бесни на Гено.

„Ако някой има жълта книжка, то нека стои в специализираните за целта места, а не тук сред нас. Ако трябва ще направим подписка за изселването му”, казаха жители на Церковски за БургасИНФО.

Хората изпитват страх от Гено, още повече, че преди около две години той се върнал в селото, след като излежавал дългогодишна присъда за убийството на бащата си.

Пожарът е потушен около 19:30ч., като потърпевшите жители оглеждат щетите по къщата и обзавеждането й.

„Важното е, че няма жертви, но пък ще трябва да издигаме дома си отново”, коментираха хората. В момента на улицата няма ток, тъй като захранването е било изключено, за да се ограничи възможността за разпространнеие на пожара, а част от жиците са отразяни.

Жители на района коментират, че това е поредният инцидент през последните седмици, тъй като наскоро мълния влязла през комина в друга къща в съседство и унищожила селскостопанска продукция.