Пламъците отнеха дома на три семейства в карнобатското село Церковски. Изгорели са две къщи. В една от тях са живеели две семейства – млади хора с дете и техни по-възрастни роднини. Домът им е бил много добре поддържан. Втората къща също е била обитаема. В третата, която е изгоряла наполовина, не е живеел никой, но собственикът е гледал животни в стопански постройки наблизо. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите, всички хора са изведени на безопасно разстояние, а пламъците са били локализирани и не са засегнали животните.

„За нас най-важното е, че няма пострадали. Ще търсим къде да подслоним семействата, кметството в Церковски е голямо и може да ги настаним там. В момента мислим с какво можем да помогнем, ако трябва ще осигурим строителни материали, защото по-голямата част от къщите в селото нямат застраховки”, каза кметът на Карнобат Георги Димитров, който е на място заедно с кметския наместник на Церковски.

При потушаването на пламъците е пострадал пожарникар.

„Греда се срути върху ръката му. Има спукан кръвносен съд и беше откаран с линейка в болницата. Той е в стабилно състояние”, допълни градоначалникът.

Според основната версия пожарът е предизвикан от небрежност и запалени сухи треви. На мястото на инцидента все още има пожарна, както и полиция, която прави оглед.