Районен съд-Бургас назначи съдебнопсихиатрична експертиза на Божидар Колев, който преди седмица наби поредните си две жертви в Несебър. Тя ще бъде представена пред съда утре.

На предходното заседание по делото, проведено в прихиатричното отделение на ЦПЗ „Проф. д-р Иван Темков“ – гр. Бургас, съдебният състав изслуша становището на дежурния психиатър. Според него, Божидар е доведен в ЦПЗ – Бургас, на 20.07.2017 г., от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и органите на МВР, след което е настанен по спешност. Диагнозата му е „Параноидна шизофрения“. Заболяването му дебютира през 2013 г., като се е отключило след употребата на наркотични вещества. Тогава е скочил от високо, тъй като е чувал гласове, които го командвали. Обвиняемият викал и обиждал. По същото време, Божидар Колев ударил чужденец с камък по главата, като е бил чисто гол, както БургасИНФО вече писа (виж тук).

Лекуван е в ДПБ в Раднево. През 2014 г. скочил от четвъртия етаж, тъй като гласовете му казвали, че е безсмъртен. Липсва му критичност към заболяването и прием на медикаменти. Често състоянието на Божидар К. се влошава, с възбудно-халюцинаторна симптоматика.

Божидар Колев е приет по спешност в Психиатичното заведение, защото нападнал и набил две жени в Несебър.

Според медицинското заключение, Божидар К. е опасен както за себе си, така и за околните. Преди време е имал физическа разправа със своята майка. В отделението е приет с порезна рана на главата. Божидар К. мислил, че има имплантиран чип, който го командва какво да прави.