Петимата, задържани за боя в бар „Бикини“ в Созопол - Димитър Харалампиев, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков, твърдят, че са излезли да се забавляват, а не да се бият и помежду им нямало предварителен сговор. Според адвоката на трима от тях Веселина Василева нямало медицински удостоверения за пострадали лица, както доказателства, че те са носили оръжия. Днес Бургаският районен съд гледа мерките им за неотклонение, като те ще бъдат обявени в 19,10 часа.

Джендов помоли съда за по-лека мярка, щял да съдейства на разследването. Недялков пък каза, че с Димитър Харалапиев и с Русев не излезли с цел съзаклятничества, а да се забавляват. С Джендов се познавали, но нямали завери помежду си. Трети ден съм задържан за нищо. Личното ми мнение е, че трябва да бъда освободен веднага, защото не съм направил нищо“, каза той.

Димитър Харалампиев-Рочата заяви, че е невинен по делото. „Няма опасност да се укрия. Моля да ми бъде свалена мярката задържане под стража. Пламен Русев пък заяви, че със същия успех всеки от заведението може да бъде привлечен като обвиняем. „Ние сме хора, които искат да създават семейства и работни места. Нямали сме оръжия в себе си“, каза той. Красимир Апостолов заяви, че трябва да издържа семейството си и имал малко дете, за което да се грижи. С Джендов се запознал в ареста в Созопол.